315
Ο Ρούντολφ Τζουλιάνι είναι δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ | EPA/MICHAEL REYNOLDS

Ο Τζουλιάνι φιλοσοφεί υπέρ του Τραμπ: «Η αλήθεια δεν είναι αλήθεια»

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2018, 14:17
Ο Ρούντολφ Τζουλιάνι είναι δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ
|EPA/MICHAEL REYNOLDS

Ο Τζουλιάνι φιλοσοφεί υπέρ του Τραμπ: «Η αλήθεια δεν είναι αλήθεια»

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2018, 14:17

Στον κατάλογο των φιλοσόφων που πάσχισαν να απαντήσουν στο θεμελιώδες ερώτημα «τι είναι η αλήθεια;» μπορούμε πλέον να προσθέσουμε τον Ρούντολφ Τζουλιάνι, πρώην δήμαρχο Νέας Υόρκης και προσωπικό δικηγόρο του προέδρου Τραμπ.

Η «αλήθεια δεν είναι αλήθεια» μας είπε ο Τζουλιάνι, σε έναν ισχυρισμό που είναι τουλάχιστον αμφιλεγόμενος, φιλοσοφικά και πολιτικά.

Ο δικηγόρος του προέδρου ήταν καλεσμένος την Κυριακή σε τηλεοπτική εκπομπή στο NBC στην οποία εξηγούσε ότι ο πρόεδρος Τραμπ δεν πρέπει να καταθέσει στην συνεχιζόμενη έρευνα για την επιρροή της Ρωσίας γιατί «μπορεί να παγιδευτεί» και να πέσει σε ψευδορκία».

Πρόσθεσε: «Όταν μου λέτε ότι πρέπει να καταθέσει γιατί θα πει την αλήθεια και δεν θα πρέπει να ανησυχεί [για αυτό], αυτό είναι ανοησία γιατί είναι η εκδοχή κάποιου για την αλήθεια. Όχι η αλήθεια».

«Η αλήθεια είναι αλήθεια» αντέτεινε ο παρουσιαστής της εκπομπής Τσακ Τοντ.

Η απίστευτη απάντηση του Τζουλιάνι ήταν: «Όχι δεν είναι αλήθεια. Η αλήθεια δεν είναι αλήθεια.

Ακόμη και ο παρουσιαστής ένιωσε την ανάγκη να καλύψει το πρόσωπό του γελώντας και να πει ότι αυτή η απάντηση θα γίνει βάιραλ – καθόλου κολακευτικό μάλιστα.

Ο Τζουλιάνι εξήγησε ότι οι κατηγορίες για παρακώλυση της Δικαιοσύνης κατά του Τραμπ βασίζονται σε μια συζήτηση που είχε με τον τέως διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ. Ωστόσο οι δύο άνδρες έχουν δώσει ριζικά διαφορετικές εκδοχές για το συνέβη σε αυτή τη συζήτηση.

«Αν είσαι διάνοια, πες μου ποια είναι η αλήθεια!», είπε στον παρουσιαστή. Δεν έλαβε καμία απάντηση από τον παρουσιαστή – τι να πει, εξάλλου ο Τζουλιάνι είχε παγιδευτεί στα απίθανα επιχειρήματα που ξεστόμισε.

Ο Guardian, με κλασική βρετανική ειρωνεία, λέει ότι η στιγμή που ειπώθηκε από τον Τζουλιάνι αυτή τη παραδοξότητα (11:02 της 19ης Αυγούστου 2018) θα τύχει μεγάλης αναφοράς στην ιστορία της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Είναι εξάλλου άλλο ένα επεισόδιο από τα πολλά με τις απίστευτες δικαιολογίες που έχουν επιστρατεύσει για να δικαιολογήσουν την διαστροφή της αλήθειας και των γεγονότων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...