485
Κουίκ και Καμμένος, δύο ξένοι στο ίδιο κόμμα | Aris Oikonomou / SOOC

Ποιος έχει απομείνει στον Καμμένο; Ο Κουίκ όχι πάντως…

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2018, 22:35
Κουίκ και Καμμένος, δύο ξένοι στο ίδιο κόμμα
| Aris Oikonomou / SOOC

Ποιος έχει απομείνει στον Καμμένο; Ο Κουίκ όχι πάντως…

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2018, 22:35

Ηταν μια από τις αμέτρητες επισκέψεις του Τέρενς Κουίκ στο εξωτερικό, κανονικά δεν θα είχε κανένα ενδιαφέρον πλην κάποιων αναμνήσεων για τους Αιγυπτιώτες — ο υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε το Κάιρο. Ομως από την πρωτεύουσα της Αιγύπτου ο κ. Κουίκ επέλεξε να στείλει ένα σαφές μήνυμα προς τον αρχηγό του κόμματός του, προς τον Πάνο Καμμένο των ΑΝΕΛ.

«Βρίσκομαι στην Αίγυπτο ως υφυπουργός Εξωτερικών, υπηρετώντας την εξωτερική πολιτική της πατρίδας μου, όπως τη χαράσσει ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή μας» δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι, ο προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ υφυπουργός Εξωτερικών.

Αυτή του η δήλωση, αν και αυτονόητη, αποκτά ιδιαίτερη πολιτική σημασία καθώς καταγράφεται ένα 24ωρο μετά την αποκήρυξη -ως προϊόν διαφθοράς- από τον υπουργό Αμυνας του αποτελέσματος της ψηφοφορίας στα Σκόπια για τη Συμφωνία των Πρεσπών: ήταν μια έμπρακτη αμφισβήτηση από τον κ. Καμμένο  της εξωτερικής πολιτικής του Πρωθυπουργού -και υπουργού Εξωτερικών πλέον- Αλέξη Τσίπρα ο οποίος εξάλλου είχε χαιρετίσει την ίδια ψηφοφορία ως ιστορικό βήμα.

Ο κ. Τσίπρας είχε στείλει μήνυμα κατά της διγλωσσίας, ο κ. Καμμένος μέσω tweet το αμφισβήτησε. Και ακολούθησε η δήλωση του κ. Κουίκ.

Για να έρθει μετά η απάντηση του κ. Καμμένου. Μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ στη Θεσσαλονίκη, ο υπ. Αμυνας επιτέθηκε στον κ. Κουίκ:

«Τώρα τελευταία εμφανίστηκε μια καινούρια κατηγορία, οι Μακεδονοκλάστες, οι οποίοι μας προέκυψαν, αφού τους διορίσαμε – χωρίς να είναι καν βουλευτές- ακόμη και σε υπουργικούς θώκους, να μας κάνουν και κριτική. Σας ζητάω συγγνώμη που τους έβαλα σε θέσεις κλειδιά. Εγώ φταίω, αναλαμβάνω την ευθύνη και σας υπόσχομαι ότι αυτοί οι τύποι δεν έχουν κανένα λόγο πια στους ΑΝΕΛ. Τελειώσανε, γιατί στην πλάτη μας πατήσανε και έγιναν τζάμπα μάγκες. Καλό ταξίδι» είπε οργισμένος ο κ. Καμμένος, «φωτογραφίζοντας» τον κ. Κουίκ.

Ο κ. Καμμένος «τελειώνει» λοιπόν τον κ. Κουίκ, ο οποίος όμως δεν έχει βουλευτική έδρα. Κανείς δεν ξέρει τι θα έλεγε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ για την Ελενα Κουντουρά για παράδειγμα, η οποία επίσης λοξοκοιτά αλλά αυτή έχει βουλευτική έδρα.

Σε κάθε περίπτωση, είναι ξεκάθαρο ότι οι Ανεξ. Ελληνες, που αριθμούν μόλις επτά βουλευτές, είναι στα πρόθυρα της διάλυσης, με φόντο τη Συμφωνία των Πρεσπών που σύμφωνα με τη «στρατηγική» του αρχηγού τους δεν θα περνούσε ποτέ από τη Βουλή των Σκοπίων αλλά πέρασε και τώρα θα έρθει στη Βουλή της Αθήνας.

Ο Γιώργος Παπαχριστόπουλος, βουλευτής Β’ Αθήνας, έχει διαμηνύσει ότι θα την ψηφίσει, η κυρία Κουντουρά, υπουργός Τουρισμού και βουλευτής Α’ Αθήνας, έχει πει ότι θα ψηφίσει κατά συνείδηση (φεύγοντας από τη γραμμή Καμμένου), ο Κώστας Ζουράρις, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, έχει πει κάτι αντίστοιχο, ο Βασίλης Κόκκαλης είναι στο «να το συζητήσουμε». Τώρα ο κ. Κουίκ υπενθυμίζει στον κ. Καμμένο ότι την εξωτερική πολιτική της χώρας τη χαράσσει ο κ. Τσίπρας και όχι οι ΑΝΕΛ και τα tweets του αρχηγού τους.

Τι έχει απομείνει στον κ. Καμμένο; Ο γνωστός Κώστας Κατσίκης και η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά την οποία πήρε και στο υπουργείο. A, ναι, και ο εαυτός του…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...