492
Υπάρχει κάτι αθώο σε αυτό το καρέ με τον Ματ Χάνκοκ: ο βάτραχος | Twitter

Ποιος είναι ο πολιτικός που σιχαίνονται οι Βρετανοί

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2022, 18:19
Υπάρχει κάτι αθώο σε αυτό το καρέ με τον Ματ Χάνκοκ: ο βάτραχος
|Twitter

Ποιος είναι ο πολιτικός που σιχαίνονται οι Βρετανοί

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2022, 18:19

Δεν τον σιχαίνονται μόνο οι Τόρις, που τον διέγραψαν από την κοινοβουλευτική ομάδα τους, τον περιφρονούν και οι περισσότεροι Βρετανοί – και μάλλον για αυτόν ακριβώς τον λόγο τον υπερψήφισαν στο ρεάλιτι όπου συμμετείχε, ώστε να τον δουν να ξεφτιλίζεται εντελώς και στον τελικό. Οχι ότι στα προηγούμενα επεισόδια έκανε λίγα ντροπιαστικά πράγματα για να τσεπώσει τα λεφτά του σόου. Και πέος καμήλας κατάπιε αμάσητο, και πρωκτό αγελάδας γεύτηκε, και αιδοίο προβατίνας ρεύτηκε. Μόνο που, για χωνέψει τόσο βαρύ μενού, ήπιε χυμό σκουληκιών. Υστερα από τέτοιο φαγοπότι άναψε η κεφάλα του και τη βύθισε σε μια λεκάνη με χέλια, βατράχους και αράχνες…

Ο Ματ Χάνκοκ, πρώην υπουργός Υγείας του Μπόρις Τζόνσον, προτού γίνει οικειοθελώς παίγνιο του καθενός, ρεζιλεύτηκε όταν παραβίασε το lockdown που ο ίδιος είχε επιβάλει στους Βρετανούς – και τη στραβή την είχε κάνει με χονδροειδέστατο τρόπο: στο γραφείο του χάιδευε τη βοηθό του στους γλουτούς,  με σκοπό τα περαιτέρω. Ατυχώς για το ζεύγος, οι κάμερες παρακολούθησης δούλευαν υπερωρίες και το σκάνδαλο είχε μόνο μία κατάληξη: τον διασυρμό του. Ωστόσο, παραμένει ακόμη βουλευτής. «Ανεξάρτητος», ώστε να υποφέρει και αυτό το ευγενές κατά τα λοιπά επίθετο.

Ακολούθησε η συμμετοχή του στο παιχνίδι «Island of the Famous», όπου οι παραγωγοί μεταφέρουν στην Αυστραλία «διασήμους» και τους υποχρεώνουν να κάνουν αισχρότητες με το αζημίωτο. Τουλάχιστον, αυτή τη φορά ο Χάνκοκ είχε επίγνωση ότι οι πράξεις του καταγράφονται από τις κάμερες και οι τηλεθεατές τις απολαμβάνουν με σαδιστική χαιρεκακία. Αλλά δεν τον ένοιαζε: από τις ευτελείς επιδόσεις του προσδοκούσε πολλά κέρδη.

Το σκάνδαλο του καταστροφικού χειρισμού της πανδημίας επί υπουργίας του το πλήρωσαν με τη ζωή τους γέροντες και γερόντισσες στα γηροκομεία, αλλά και το υγειονομικό προσωπικό των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, που αφέθηκε απολύτως γυμνό στη μάχη κατά του κορονοϊού. Το σκάνδαλο με την ερωμένη και τις κάμερες παρακολούθησης τού στοίχισε ένα διαζύγιο και την αποπομπή του από την κυβέρνηση. Και τα καραγκιοζιλίκια του στο σόου, την οριστική διαγραφή του από τους Τόρις. Η Corriere della Sera του αφιέρωσε λίγες αράδες, όπως και αρκετά διεθνή Μέσα.

«Ηθελα απλώς να δείξω ποιος είμαι ως άνθρωπος» είπε ο Χάνκοκ μετά το πέρας του τελευταίου επεισοδίου του σόου. «Πολλοί με προσεγγίζουν με προκατειλημμένες ιδέες για προφανείς λόγους, εγώ ήθελα απλώς να είμαι ο εαυτός μου. Ουσιαστικά πιστεύω ότι εμάς τους πολιτικούς δεν μας αντιλαμβάνονται ως ανθρώπινα όντα». Το σχόλιο του ιταλού ανταποκριτή στο Λονδίνο είναι ενδεικτικό για την πρόσληψη της όλης ιστορίας από μερίδα Βρετανών: «Είναι απίστευτο που, ύστερα από όλα αυτά, βρήκε λεγεώνες θαυμαστών μεταξύ των πολύ νέων, οι οποίοι έγιναν ακόλουθοί του στο Instagram και στο TikTok».

Μεταξύ αστείου (γελοίου) και σοβαρού (τραγικού) λέγονται, όμως, και θλιβερότερα πράγματα: «‘‘Τώρα γίνεται λόγος για την επιστροφή του στην κυβέρνηση σαν ειδικός σύμβουλος μεγάλης εμπειρίας που έχει πολλά να προφέρει’’ είπε κάποια δηλητηριώδης πηγή στους Times. ‘‘Με ενδιαφέρει να δω τι θα κάνει τώρα’’. Μάλλον είναι πιθανότερο να κερδίσει τη νέα του φήμη μέσω βιβλίων και της τηλεόρασης, αποδεικνύοντας ότι η πολιτική μοιάζει με ριάλιτι, και αντιστρόφως», κατέληξε η Corriere.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...