384
Οι μαζικές απολύσεις από την United Furniture Industries, η οποία κατασκευάζει οικονομικούς καναπέδες και ξαπλώστρες, άφησαν χιλιάδες υπαλλήλους άνεργους (Φωτογραφία αρχείου). | Shutterstock

Εταιρεία απέλυσε… νύχτα 2.700 υπαλλήλους λίγο πριν το Thanksgiving

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2022, 19:05
Οι μαζικές απολύσεις από την United Furniture Industries, η οποία κατασκευάζει οικονομικούς καναπέδες και ξαπλώστρες, άφησαν χιλιάδες υπαλλήλους άνεργους (Φωτογραφία αρχείου).
|Shutterstock

Εταιρεία απέλυσε… νύχτα 2.700 υπαλλήλους λίγο πριν το Thanksgiving

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2022, 19:05

Η Ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving Day) είναι μια ετήσια παραδοσιακή γιορτή της Βόρειας Αμερικής. Στις ΗΠΑ εορτάζεται κάθε χρόνο την τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου (μεταξύ 22 και 28 του μηνός) και ο εορτασμός παραδοσιακά γινόταν για να εκφραστεί η ευγνωμοσύνη κάθε οικογένειας προς τον Δημιουργό για τα αγαθά που συγκεντρώθηκαν με το τέλος της σοδειάς.

Λίγες ημέρες πριν από αυτή την ιδιαίτερη για τους Αμερικανούς γιορτή, μια εταιρεία αποφάσισε να απολύσει 2.700 υπαλλήλους της. Και μάλιστα την ώρα που… κοιμόντουσαν. Οι υπεύθυνοι έστειλαν στους εργαζομένους μηνύματα και email αργά το βράδυ της Δευτέρας, ζητώντας τους να μην έρθουν στη δουλειά την επόμενη μέρα.

Οι μαζικές απολύσεις, και μάλιστα δύο ημέρες πριν από την Ημέρα των Ευχαριστιών, από την United Furniture Industries, η οποία κατασκευάζει οικονομικούς καναπέδες και ξαπλώστρες, άφησαν χιλιάδες υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων οδηγών φορτηγών και εργατών εργοστασίων στη Βόρεια Καρολίνα, στον Μισισιπή και στην Καλιφόρνια, άνεργους.

Το «εορταστικό» μήνυμα

«Κατόπιν εντολής του διοικητικού συμβουλίου… με λύπη σάς ενημερώνουμε ότι, λόγω απρόβλεπτων επιχειρηματικών συνθηκών, η εταιρεία αναγκάστηκε να λάβει τη δύσκολη απόφαση να τερματίσει την απασχόληση όλων των εργαζομένων της άμεσα, με ισχύ στις 21 Νοεμβρίου», ανέφερε η εταιρεία σε μηνύματα προς τους εργαζόμενους, σύμφωνα με τη New York Post. «Εξαιρούνται οι οδηγοί που βρίσκονται ήδη στους δρόμους για παραδόσεις. Η απόλυσή σας από την εταιρεία αναμένεται να είναι μόνιμη».

Οι οδηγοί ενημερώθηκαν ότι θα πληρωθούν για το υπόλοιπο της εβδομάδας και ότι θα πρέπει «να επιστρέψουν αμέσως τον εξοπλισμό, το απόθεμα και τα έγγραφα παράδοσης», σύμφωνα, πάντα, με το μήνυμα.

Δεν είναι σαφές γιατί η εταιρεία, που έχει παρουσία στον χώρο του επίπλου εδώ και δύο δεκαετίες, διέκοψε τις δραστηριότητές της τόσο ξαφνικά. Πάντως, το καλοκαίρι είχε απολύσει τον διευθύνοντα σύμβουλο, τον οικονομικό διευθυντή και τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο πωλήσεων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα FurnitureToday.com.

Αρκετές εβδομάδες αργότερα, περίπου 500 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους σε διάφορες πόλεις όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν την Τρίτη ενημερώθηκαν ότι μπορούσαν να πάνε στους χώρους εργασίας τους «για να μαζέψουν τα υπάρχοντά τους», δήλωσε εκπρόσωπος της UFI στο Freightwaves.com.

Ενας απολυμένος εργαζόμενος δήλωσε: «Δεν είναι δίκαιο για τους εργάτες που δούλεψαν τόσο σκληρά. Δεν είναι δίκαιο για τη μητέρα που μόλις γέννησε το παιδί της να αναρωτιέται αν έχει ασφάλεια υγείας για να το καλύψει. Δεν είναι δίκαιο για την καρκινοπαθή να σκέφτεται πώς θα πληρώσει τις χημειοθεραπείες της».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...