269
Ο Μάναφορτ ενώ προσέρχεται σε δικαστήριο τον Φεβρουάριο του 2018 | REUTERS/Yuri Gripas/File Photo

Ποινή τεσσάρων ετών στον Πολ Μάναφορτ, πρώην στενό συνεργάτη του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2019, 07:40
Ο Μάναφορτ ενώ προσέρχεται σε δικαστήριο τον Φεβρουάριο του 2018
|REUTERS/Yuri Gripas/File Photo

Ποινή τεσσάρων ετών στον Πολ Μάναφορτ, πρώην στενό συνεργάτη του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2019, 07:40

Ο Πολ Μάναφορτ, ο οποίος υπήρξε για ένα διάστημα το 2016 διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, θα εκτίσει ποινή φυλάκισης σχεδόν τεσσάρων ετών, με απόφαση του δικαστηρίου που τον έκρινε ένοχο για οικονομική απάτη.

Η υπόθεση είναι μέρος μόνο της πολυπλόκαμης έρευνας για τη φερόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές εκείνης της χρονιάς, αν και δεν συνδέεται άμεσα με την ανάμειξη.

Ο Μάναφορτ, που σε λίγο καιρό κλείνει τα 70 του, θα εκτίσει, βάσει απόφασης του δικαστηρίου της Αλεξάντριας στη Βιρτζίνια, ποινή 47 μηνών, αρκετά μικρότερη από αυτή που πρότειναν οι εισαγγελείς (19-24 χρόνια).

Στον λομπίστα, άλλοτε έναν από τους ισχυρότερους ανθρώπους στην Ουάσινγκτον, επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 δολαρίων και του ζητήθηκε να επιστρέψει στο αμερικανικό Δημόσιο 24 εκατομμύρια δολάρια.

Απευθυνόμενος στην έδρα πριν ακούσει την καταδίκη του, ο Μάναφορτ τόνισε ότι «τα τελευταία δύο χρόνια ήταν τα πιο δύσκολα για την οικογένειά μου και για μένα», ζήτησε συμπόνια και πρόσθεσε πως «το να πω ότι αισθάνομαι ταπεινωμένος και ντροπιασμένος θα ήταν πολύ λίγο». Είπε επίσης ότι η ζωή του έχει γίνει «συντρίμμια» από προσωπική, επαγγελματική και οικονομική σκοπιά.

Αυτή είναι η βαρύτερη ποινή που έχει επιβληθεί μέχρι σήμερα σε βάρος πρώην συνεργάτη του προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Μάναφορτ κρίθηκε ένοχος τον Αύγουστο για πέντε κατηγορίες περί φορολογικής απάτης, δύο κατηγορίες περί τραπεζικής απάτης και μία κατηγορία για την απόκρυψη τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό από τις αμερικανικές φορολογικές Αρχές.

Είναι εξάλλου αντιμέτωπος με άλλη μια καταδίκη, την επόμενη Τετάρτη στην Ουάσινγκτον, για δύο κατηγορίες περί συνωμοσίας. Σε αυτές ομολόγησε την ενοχή του τον Σεπτέμβριο. Το κατηγορητήριο επισύρει έως και 10ετή κάθειρξη, ποινή που ενδέχεται να προστεθεί στην ποινή 47 μηνών φυλάκισης που του επιβλήθηκε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...