282
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, αν περάσουν οι αλλαγές, θα μπορεί να είναι πρόεδρος ως το 2036 | Sputnik/Alexei Nikolskyi/Kremlin via REUTERS

Πλούσια δώρα σε όσους ψηφίσουν για να μείνει ο Πούτιν πρόεδρος

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2020, 12:44
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, αν περάσουν οι αλλαγές, θα μπορεί να είναι πρόεδρος ως το 2036
|Sputnik/Alexei Nikolskyi/Kremlin via REUTERS

Πλούσια δώρα σε όσους ψηφίσουν για να μείνει ο Πούτιν πρόεδρος

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2020, 12:44

Κουπόνια δώρων για καταστήματα στην πόλη μοιράζει ο δήμος της Μόσχας στους πολίτες του, ενώ σε άλλη περιοχή της Ρωσίας προβλέπεται και συμμετοχή σε κλήρωση με ακόμη μεγαλύτερα δώρα.

Σε αυτή την αμφιλεγόμενη πρακτική κατέφυγαν οι Αρχές για να πείσουν τους πολίτες να λάβουν μέρος στο δημοψήφισμα για τις συνταγματικές αλλαγές, με το οποίο θα ανοίξει ο δρόμος για την παραμονή του Βλαντίμιρ Πούτιν στην εξουσία ως το 2036.

Τα κουπόνια που μοιράζει ο δήμος της Μόσχας έχουν αξία μέχρι και 4.000 ρούβλια (50 ευρώ) και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε 3.000 καταστήματα, εστιατόρια και άλλες επιχειρήσεις στην πόλη. Συνολικά θα διανεμηθούν 2 εκατ. κουπόνια, με κόστος που ξεπερνά τα 120 εκατ. ευρώ. Με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθούν και οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον κορονοϊό, λένε οι Αρχές.

Στο Κρασνογιάρκσκ της Σιβηρίας, τα πράγματα θα είναι καλύτερα για τους ψηφοφόρους που θα έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν διαμερίσματα, αυτοκίνητα και έξυπνα κινητά τηλέφωνα στη λοταρία που θα στηθεί στα εκλογικά κέντρα.

Η ψηφοφορία στο δημοψήφισμα θα διαρκέσει επτά ημέρες και θα γίνει την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, με καταληκτική ημερομηνία την 1η Ιουλίου, γράφουν οι Times.

Μία από τις αλλαγές που θα τεθούν στην κρίση του ρωσικού λαού θα δώσει τη δυνατότητα στον πρόεδρο Πούτιν να είναι υποψήφιος για άλλες δύο εξαετείς θητείες από το 2024, όταν λήγει η τρέχουσα. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί να είναι πρόεδρος (αν εκλεγεί) ως το 2036, όταν θα είναι 84 ετών και θα έχει συμπληρώσει 36 χρόνια στην προεδρία ή την πρωθυπουργία της Ρωσίας.

Η πανδημία του κορονοϊού και το γεγονός ότι η ανεργία εκτοξεύτηκε έχουν οδηγήσει τη δημοτικότητα του Πούτιν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών, πράγμα που εξηγεί ως ένα βαθμό και την καμπάνια με τα δώρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...