210
| Shutterstock

Πιτσιλής: «Στα πράσα» influencer για συστηματική φοροδιαφυγή

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2023, 14:51
|Shutterstock

Πιτσιλής: «Στα πράσα» influencer για συστηματική φοροδιαφυγή

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2023, 14:51

Στα δίχτυα της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων) έπεσε γνωστός/η influencer για συστηματική φοροδιαφυγή, σύμφωνα με όσα είπε σε συνέντευξή του, την Τετάρτη, στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών», ο ίδιος ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής, Γιώργος Πιτσιλής.

«Η αγορά φαίνεται πως έχει διαμορφώσει και τιμοκαταλόγους ανάλογα με το πόσους ακολούθους έχει ο καθένας. Αυτό για εμάς είναι μία πληροφορία, η οποία μάς βοηθά να κάνουμε –αυτό που λέμε– έμμεση τεχνική ελέγχου», σημείωσε ο πρόεδρος της ΑΑΔΕ για τις «ταρίφες» που ισχύουν στον χώρο των social media για κάθε είδους προώθηση-πώληση προϊόντων ή/και υπηρεσιών.

Ερωτηθείς αν οι έλεγχοι θα επεκταθούν και σε άλλους  επώνυμους influencers, ο κ. Πιτσιλής αρκέστηκε να πει ότι «όπως ελέγχουμε και άλλες κατηγορίες, θα ελέγξουμε και αυτή«, επιβεβαιώνοντας πάντως, πως ήδη «υπάρχουν υποθέσεις σε εξέλιξη».

«Δεν θέλω να εστιάσουμε σε μια κατηγορία φορολογουμένων, το φάσμα είναι ευρύ. Αυτό είναι μία αγορά, η οποία γίνεται όλο και εμφανέστερη και πιο ρυθμισμένη και πλέον, αποκτούμε και εμείς πάρα πολλή πληροφορία. Για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικό, στους ελέγχους μας, να πηγαίνουμε διαβασμένοι. Πρέπει να φύγουμε από το μοντέλο του “βγαίνω παγανιά και ό,τι βρω”», παρατήρησε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει: «Οταν χτυπάμε μία πόρτα, πρέπει να ξέρουμε από πριν ποια πόρτα είναι αυτή που χτυπάμε και τι πάμε να βρούμε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...