274
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μέσω Skype, στην εκπομπή της Μαρίας Αναστασοπούλου | SKAI/WebTV

Πέτσας: «Είναι πιθανό να κάνουμε Πάσχα μακριά από τις εκκλησίες»

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2020, 09:13
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μέσω Skype, στην εκπομπή της Μαρίας Αναστασοπούλου
|SKAI/WebTV

Πέτσας: «Είναι πιθανό να κάνουμε Πάσχα μακριά από τις εκκλησίες»

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2020, 09:13

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνουμε Πάσχα, στις 19 Απριλίου, μακριά από τις εκκλησίες, άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο γενικής απαγόρευσης μετακινήσεων όπως στην Ισπανία απάντησε ότι «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε την εξάπλωση».

Σε δηλώσεις του την Τρίτη στον ΣΚΑΪ ξεκαθάρισε ότι «είναι πιθανό να κάνουμε Πάσχα μακριά από τις εκκλησίες».

Επισήμανε ότι «υπάρχει αύξηση κρουσμάτων, ένα ποσοστό ανθρώπων θα είναι βαριά περιστατικά, πρέπει να φροντίσουμε ώστε να αντέξει το σύστημα υγείας».

«Είμαστε έτοιμοι να παρατείνουμε τα μέτρα. Αν μας πουν οι ειδικοί για άρση τους, θα το κάνουμε» είπε ακόμη και πρόσθεσε: «είναι παρακινδυνευμένο να πούμε τι θα κάνουμε σε 3 με 4 εβδομάδες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός ήταν σαφής στο διάγγελμά του ότι είναι ευθύνη όλων μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, καθώς η δημόσια υγεία είναι πάνω απ’ όλα.

Για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ήταν σε πολύ θετική κατεύθυνση, αλλά ένα θολό σημείο, σχετικά με τις λειτουργίες την Κυριακή. «Δεν θέλουμε θολά σημεία, θέλουμε ξεκάθαρες λύσεις», είπε και σημείωσε ότι «το να πιστεύει κανείς, να έχει την πίστη του μέσα του είναι ένα θέμα, άλλο ζήτημα είναι να θέτουμε σε κίνδυνο τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας συνωστιζόμενοι σε ένα χώρο».

Για την καθημερινότητά του μετά τη διάγνωση του κορονοϊού στη σύζυγό του, απάντησε ότι «αν εξαιρέσουμε ότι παραμένω αξύριστος δεν έχει αλλάξει τίποτε στην καθημερινότητα μου. Σηκώνομαι στις 6 το πρωί, μετέχω στον πρωινό καφέ μέσω τηλεδιάσκεψης. Εφόσον η τεχνολογία το επιτρέπει προσπαθώ να να ανταποκριθώ στα καθήκοντα μου. Έχουμε τη σύζυγο μου απομονωμένη σε ένα χώρο και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση μαζί».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...