262
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος είχε καταγγείλει τις συνθήκες περίθαλψης του πατέρα του | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2024, 12:31
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος είχε καταγγείλει τις συνθήκες περίθαλψης του πατέρα του
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2024, 12:31

Πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο Δημήτρης Καλλιάνος, πατέρας του μετεωρολόγου και βουλευτή Νοτίου Τομέα Αθηνών της ΝΔ Γιάννη Καλλιάνου, στο Αττικό Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν λόγω πολλαπλών και σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Μετά την εισαγωγή του πατέρα του στο νοσοκομείο, ο βουλευτής, μέσω των κοινωνικών δικτύων, είχε καταγγείλει τις συνθήκες περίθαλψης του ασθενούς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν αξιολογήθηκε σωστά η κατάστασή του ώστε να εισαχθεί έγκαιρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Πληροφορίες ανέφεραν την Πέμπτη ότι ήδη ανέθεσε σε δικηγορικό γραφείο να προχωρήσει σε νομικές ενέργειες σχετικά με την υπόθεση αυτή.

Η καταγγελία του βουλευτή προκάλεσε την απάντηση του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη ο οποίος, επίσης στα κοινωνικά δίκτυα, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η διαδικασία εισόδου ενός ασθενούς σε ΜΕΘ είναι διαφανής, σύμφωνα με αυστηρά ιατρικά κριτήρια.

«Κανένας μας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας, καθώς η πρόσβαση σε κρεβάτι ΜΕΘ μπορεί να κρίνει σε ορισμένες περιπτώσεις τη ζωή ή τον θάνατο κάποιου. Εναντι αυτού είμαστε όλοι απολύτως ίσοι. Τις αποφάσεις τις παίρνουν οι γιατροί με επιστημονικά κριτήρια. Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο ιατρικό μας προσωπικό και στην προκειμένη περίπτωση η νόμιμη διαδικασία και τα νόμιμα κριτήρια έχουν τηρηθεί απολύτως. Λόγοι ιατρικού απορρήτου δεν θα μου επέτρεπαν να γνωρίζω την ακριβή κατάσταση υγείας του ασθενούς, αλλά σας διαβεβαιώ ότι κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Αργότερα την Τετάρτη εκδόθηκε και εκτενής ανακοίνωση από το Αττικό Νοσοκομείο η οποία ανέφερε αναλυτικά την κατάσταση του ασθενούς και τη διαδικασία με την οποία εισήχθη στη ΜΕΘ.

Την Πέμπτη, το Αττικό Νοσοκομείο γνωστοποίησε ότι διατάχθηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση για την διερεύνηση των συνθηκών νοσηλείας του ασθενούς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...