370
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στη συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ | Youtube

Παραδοχή Πέτσα: «Δύσκολο θέμα το ποδόσφαιρο – πολιτική επιλογή η τροπολογία»

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2020, 11:43
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στη συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ
|Youtube

Παραδοχή Πέτσα: «Δύσκολο θέμα το ποδόσφαιρο – πολιτική επιλογή η τροπολογία»

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2020, 11:43

«Το θέμα του ποδοσφαίρου είναι ένα δύσκολο θέμα, διότι απευθύνεται κυρίως στο θυμικό» και «αυτό που έχει σημασία αυτή την στιγμή, με τη νομοθετική πρωτοβουλία που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, είναι να διαφυλαχθεί η ενότητα και να μην εκτραχυνθεί η κατάσταση».

Με τη φράση αυτή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, έθεσε τη βάση της παρέμβασης που επελέγη τελικά από την κυβέρνηση για να δοθεί μία όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη λύση στο ζήτημα που προέκυψε από την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για τον υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης .

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε την τροπολογία για την κατάργηση της ποινής υποβιβασμού (και την αντικατάστασή της με ποινή αφαίρεσης βαθμών) «πολιτική επιλογή της κυβέρνησης για το ποδόσφαιρο» και αφού επανέλαβε ότι ο Πρωθυπουργός δεν λειτουργεί με καθεστώς εκβιασμών, θέλησε να υπογραμμίσει ότι γνώμονας της σημερινής ψηφοφορίας είναι η ενότητα.

Για μία ακόμη φορά επίσης (η πρώτη ήταν την Τρίτη στο newsroom) επανέλαβε ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης χαίρει της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού, ενώ αναφορικά με την απόφαση διαγραφής του Θοδωρή Ζαγοράκη από την ευρωομάδα της ΝΔ, αρκέστηκε να πει ότι «η κυβέρνηση διέγραψε έναν ευρωβουλευτή που επέλεξε να ταυτιστεί με ένα οπαδικό συμφέρον».

Προανήγγειλε εξάλλου και νέες πρωτοβουλίες από την πλευρά της κυβέρνησης στο αμέσως επόμενο διάστημα, που σχετίζονται συνολικά με το θέμα του ποδοσφαίρου και της διαχείρισής του. «Επομένως», είπε, «θα ήθελα να διαφυλαχθώ σε σχέση με αυτά που θα δείτε στο ποδόσφαιρο, τα οποία δεν σχετίζονται με ποινές μόνο, αλλά με ολόκληρη οργάνωση».

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι από τη σημερινή ψηφοφορία θα απουσιάζουν κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και γενικότερα τη στάση που έχουν τηρήσει έναντι του θέματος τα υπόλοιπα κόμματα, ο κ. Πέτσας παρατήρησε ότι «κάποιοι επέλεξαν να βγάλουν το χέρι τους από τη φωτιά, πολλά κόμματα ζήτησαν να απέχουν από την ψηφοφορία, άρα δεν έχουν θέση, και στα δύσκολα επιλέγουν να είναι έξω από το κάδρο».

«Οντως καταλαβαίνουμε τη συναισθηματική φόρτιση σε Θεσσαλονίκη – Πειραιά», παραδέχθηκε αναφορικά με τη στάση που καλούνται να τηρήσουν οι βουλευτές από τις δύο περιφέρειες, διαβεβαίωσε ωστόσο σε σχέση με την ψηφοφορία ότι δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

«Δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα με την ονομαστική ψηφοφορία. Κάποιες απουσίες είναι δικαιολογημένες, αλλά δεν θα υπάρξει πρόβλημα», εκτίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...