372
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων | INTIMEnews

Αυγενάκης στη Βουλή: «Εάν είχαμε κάνει λάθος, θα το παραδεχόμασταν»

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2020, 12:56
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων
|INTIMEnews

Αυγενάκης στη Βουλή: «Εάν είχαμε κάνει λάθος, θα το παραδεχόμασταν»

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2020, 12:56

Για τον ορισμό μελών στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν προβλεπόταν από τον νόμο η σύμφωνη γνώμη της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, υποστήριξε ενώπιον των μελών της κοινοβουλευτικής επιτροπής ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, απαντώντας στην κριτική που δέχεται για την αλλαγή των μελών της ΕΕΑ πριν αποφανθεί για το θέμα της πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθη.

«Εάν είχαμε κάνει λάθος θα το είχαμε παραδεχθεί», πρόσθεσε, για τους χειρισμούς του στην υπόθεση.

Συγκεκριμένα στην τοποθέτησή του κατά την επεξεργασία αθλητικής συμφωνίας Ελλάδας – Ιαπωνίας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ο κ. Αυγενάκης επέμεινε πως «δεν προβλεπόταν από τη διαδικασία, από τον νόμο, η σύμφωνη γνώμη της επιτροπής (της Βουλής) για τον ορισμό μελών στην επιτροπή αδειοδότησης».

«Ο νόμος είναι σαφής», τόνισε, «δεν έχει συσταθεί με ΠΔ του ΝΠΔΔ, που είχε προβλέψει ο νόμος Βασιλειάδη, και μέχρι τότε εξακολουθεί να ισχύει όσα είχε ορίσει το άρθρο 77 του ν 2725/1999».

«Να είστε βέβαιοι ότι εάν είχαμε κάνει λάθος, θα το παραδεχόμασταν και θα κάναμε τα πάντα να επανέλθει ο σεβασμός και η τήρηση των κανόνων», διαβεβαίωσε  ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Είχε προηγηθεί η δήλωση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακής Μάλαμα, ότι εφόσον υποβιβαστούν ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη, δεν υπάρχει πρωτάθλημα!

«Κλέβετε μια θέση από μια ομάδα που την κέρδισε με τον ιδρώτα της στο γήπεδο», ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπερασπιζόμενη το δίκιο του ΠΑΟΚ.

Από την πλευρά της, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μίλησε για σαφή παραβίαση του αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου (κάτι πάντως που σύμφωνα με εξειδικευμένους νομικούς δεν ισχύει) και υπονόμευση του πρωταθλήματος, ενώ ζήτησε να μάθει γιατί τα δύο νέα μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν ήρθαν προς ακρόαση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων καθώς, όπως είπε, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της για τον διορισμό τους.

Από το Κίνημα Αλλαγής, ο Οδ. Κωνσταντόπουλος σχολίασε πως δεν χρειάζονται εκπτώσεις στη νομοθεσία χάριν σκοπιμοτήτων. Η κοινωνία -τόνισε- απαιτεί νομιμότητα και διαφάνεια και όχι «δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Ο Μ. Συντυχάκης από το ΚΚΕ ανέφερε ότι οι εξελίξεις στο ποδόσφαιρο αναδίνουν τη σήψη και τη διαπλοκή που υπάρχει στον χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού.

Ο Κ. Μπούμπας από την Ελληνική Λύση υποστήριξε ότι με τους χειρισμούς της η κυβέρνηση πυροδότησε το κλίμα και τέλος η βουλευτής του ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα, ζήτησε να γίνει μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τον ελληνικό αθλητισμό.