232
Η Νάνσι Πελόζι καλωσόρισε τον Ελληνα Πρωθυπουργό και του ευχήθηκε για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της χώρας μας | Youtube

Πελόζι σε Μητσοτάκη: «Είμαστε με τους Ελληνες»

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2022, 17:50
Η Νάνσι Πελόζι καλωσόρισε τον Ελληνα Πρωθυπουργό και του ευχήθηκε για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της χώρας μας
|Youtube

Πελόζι σε Μητσοτάκη: «Είμαστε με τους Ελληνες»

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2022, 17:50

Συνάντηση με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ουάσινγκτον λίγο πριν ανέβει στο βήμα του αμερικανικού Κογκρέσου προκειμένου να εκφωνήσει την ομιλία του.

«Είναι μεγάλη τιμή μου να καλωσορίζω τον Πρωθυπουργό στο Καπιτώλιο. Η Ελλάδα έχει υπάρξει η πηγή των δημοκρατικών αρχών από την αρχαιότητα. Ηταν η πηγή εμπνεύσεως για τους προπάτορές μας και μετά εμείς αποτελέσαμε πηγή έμπνευσης για εκείνους. Θα γιορτάσουμε διπλά εφέτος. Ο πρόεδρος χθες καλωσόρισε τον κ. Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο σε μια τελετή όπου υποδεχόμαστε έναν φίλο. Με αναγνώριση του ρόλου της Ελλάδος, γιατί έχει βοηθήσει σημαντικά τους ουκρανούς πρόσφυγες και έχει ανταποκριθεί στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και του κορονοϊού. Εχουμε πολλά να συζητήσουμε σήμερα, αλλά θέλουμε να πούμε ότι είμαστε με τους Ελληνες και με χαρά καλωσορίζουμε τον Ελληνα Πρωθυπουργό», τόνισε η Νάνσι Πελόζι λίγο πριν οδηγήσει τον κ. Μητσοτάκη στο χώρο όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντησή τους.

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Είναι τιμή μου να είμαι ο πρώτος Ελληνας Πρωθυπουργός που θα μιλήσει στο Κογκρέσο. Καταδείξατε την κοινή πορεία μας. Η Δημοκρατία άλλωστε γεννήθηκε στην αρχαία Αθήνα. Οι δικοί μας προπάτορες εμπνεύστηκαν από τη δική σας ανεξαρτησία. Πολεμήσαμε μαζί κατά τη διάρκεια δύο Παγκοσμίων Πολέμων. Οι σχέσεις μας είναι στο καλύτερό τους σημείο. Είναι τιμή μου να μιλήσω στον οίκο της Δημοκρατίας του αμερικανικού λαού».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...