271
Η Νάνσι Πελόζι μιλά σε εκδήλωση στην Ουάσινγκτον | REUTERS

Πελόζι για πιθανή δίωξη Τραμπ: «Αυτός δεν αξίζει τόσο κόπο»

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2019, 14:29
Η Νάνσι Πελόζι μιλά σε εκδήλωση στην Ουάσινγκτον
|REUTERS

Πελόζι για πιθανή δίωξη Τραμπ: «Αυτός δεν αξίζει τόσο κόπο»

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2019, 14:29

Δεν είναι υπέρ της δίωξης του Ντόναλντ Τραμπ η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, γιατί «αυτός δεν αξίζει τόσο κόπο».

Σε συνέντευξή της στην Washington Post, η Πελόζι δήλωσε πως είναι αντίθετη με την έναρξη της διαδικασίας καθαίρεσης του Τραμπ, καθώς κάτι τέτοιο, κατά την γνώμη της, θα δίχαζε την χώρα.

Η πολυσυζητημένη στιγμή που η Νάνσι Πελόζι χειροκροτά ειρωνικά τον Ντόναλντ Τραμπ στην ομιλία του στη Βουλή των Αντιπροσώπων, για την Κατάσταση του Εθνους

«Δεν είμαι υπέρ της δίωξης» τόνισε, εξηγώντας πως η εκκίνηση της διαδικασίας «θα δίχαζε τόσο την χώρα, που, αν δεν υπάρξει κάτι πραγματικά πειστικό και συντριπτικό και με την υποστήριξη και των δύο κομμάτων, Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών, δεν θεωρώ ότι θα έπρεπε να επιλέξουμε αυτόν τον δρόμο, διότι αυτό διχάζει την χώρα. Και, απλώς, δεν αξίζει τον κόπο».

Σημειώνεται πως η Βουλή των Αντιπροσώπων είναι το αρμόδιο όργανο για την εκκίνηση διαδικασίας καθαίρεσης του προέδρου. Από τον περασμένο Ιανουάριο, οπότε οι Δημοκρατικοί ανέλαβαν τον έλεγχό της, έχουν ξεκινήσει σειρά κοινοβουλευτικών ερευνών κατά του Τραμπ και προσώπων του περιβάλλοντός του, οι οποίες θα μπορούσαν να δρομολογήσουν εξελίξεις και διαδικασίες κατά του προέδρου των ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μόλερ, ερευνά εδώ και δύο χρόνια τις καταγγελίες για συνέργεια ανάμεσα στο επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και τη Μόσχα, και αναμένεται να παρουσιάσει σύντομα τα αποτελέσματα του έργου του.

Από την αριστερή πτέρυγα των Δημοκρατικών, ασκείται μεγάλη πίεση για να ξεκινήσει η διαδικασία καθαίρεσης. Ομως, στελέχη στις πιο συντηρητικές πτέρυγες των Δημοκρατικών, φοβούνται ότι κάτι τέτοιο θα συσπείρωνε την βάση των Ρεπουμπλικανών εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2020.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...