161
O επικεφαλής του Οικονομκού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πατέλης: Προς ειδικό πακέτο στήριξης για τις επιχειρήσεις του τουρισμού

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2021, 12:16
O επικεφαλής του Οικονομκού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πατέλης: Προς ειδικό πακέτο στήριξης για τις επιχειρήσεις του τουρισμού

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2021, 12:16

Στο ενδεχόμενο να δοθεί ένα ειδικό πακέτο για τις επιχειρήσεις του τουρισμού, όπως αυτό για την εστίαση, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ 100,3 ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Για μία ακόμη φορά, ο κ. Πατέλης τόνισε ότι η κυβέρνηση πορεύεται με βάση το στόχο να ανοίξει ο τουρισμός στις 14 Μαΐου.

Αναφερόμενος στην αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, εξήγησε ότι η ελληνική πρόταση περιλαμβάνει και έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινή ζωή του πολίτη, όπως ψηφιοποίηση της γραφειοκρατίας του Δημοσίου ή υπογειοποίηση των καλωδίων. Το πρόγραμμα έχει ορίζοντα έως το 2026 και όπως διευκρίνισε ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού, η κυβέρνηση πρέπει να υποβάλει το σχέδιο έως τα τέλη Απριλίου και η Κομισιόν χρειάζεται περίπου δύο μήνες για να το επεξεργαστεί.

Τέλος, ο Αλέξης Πατέλης απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθούν κίνητρα, όπως υψηλότερα επιτόκια, για όσους επιστρέψουν τα χρήματά τους στις τράπεζες, λέγοντας ότι αυτό θα ήταν άδικο για όσους δεν τα έβγαλαν ποτέ από τις τράπεζες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...