321
Από την περιφρούρηση της πλατείας Βαρνάβα | INTIMEnews

Ετοιμάζουν «μοντέλο Βαρνάβα» για τα κορονοπάρτι στις πλατείες

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2021, 11:35
Από την περιφρούρηση της πλατείας Βαρνάβα
|INTIMEnews

Ετοιμάζουν «μοντέλο Βαρνάβα» για τα κορονοπάρτι στις πλατείες

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2021, 11:35

Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων στην περιοχή της πλατείας Βαρνάβα ακούστηκαν, και την περασμένη Παρασκευή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν από νωρίς το απόγευμα την πλατεία, βάζοντας τέλος στα κορονοπάρτι που στήνονταν σε σχεδόν καθημερινή βάση.

Ηταν μία από τις πρώτες κινητοποιήσεις της νεοσύστατης Ομάδας Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, που μάλιστα προέβη και σε ελέγχους στην περιοχή ζητώντας από τους περαστικούς να δείξουν τα έγγραφα – SMS μετακίνησής τους.

Ο αποκλεισμός της πλατείας Βαρνάβα στο Παγκράτι δεν πτόησε τους διοργανωτές των κορονοπάρτι, που βρήκαν νέο «πεδίο δράσης» σε άλλες πλατείες της Αθήνας, στην Κυψέλη, τα Εξάρχεια, το Κολωνάκι και το Περιστέρι.

«Εκλεισαν τη Βαρνάβα και παντού γίνεται χαμός», έλεγαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, με ενδεικτικό παράδειγμα τη συγκέντρωση έως και 5.000 νέων στην Κυψέλη, αλλά και τις «σκηνές Γλυφάδας» που γνώρισε η πλατεία Κολωνακίου το τελευταίο τριήμερο, με πλήθος κόσμου να απολαμβάνει όρθιος το ποτό του σε πλαστικό ποτήρι!

Σύμφωνα με το kathimerini.gr, στην κυβέρνηση, υπό την πίεση των διαμαρτυριών για παντελή απουσία αστυνομικών ελέγχων –ή έστω και παρουσίας της ΕΛ.ΑΣ– στα εν λόγω new spots διασκέδασης, εκτιμούν ότι μια μαζική αστυνομική παρέμβαση θα οδηγούσε σε επεισόδια και σε μεγαλύτερη διασπορά του ιού, καθώς μετά θα ακολουθούσαν, στο πλαίσιο αντίδρασης κατά των μέτρων καταστολής, και διαδηλώσεις υπέρ συλληφθέντων ή προσαχθέντων.

«Αλλο το αυθόρμητο και άλλο μία οργανωμένη κίνηση», σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές, κάνοντας λόγο ακόμα και για συνειδητή στόχευση κάποιων, ώστε να προκληθούν επεισόδια.

«Επειδή η αστυνομική καταστολή δεν είναι λύση, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι η κοινωνική απομόνωση τέτοιων συμπεριοφρών. Οι περισσότεροι πολίτες τηρούν τα μέτρα, επομένως τώρα, που οδεύουμε προς το τέλος της περιπέτειας, είναι καλό να κάνουμε υπομονή και να μην εμπλακούμε σε νέες περιπέτειες», σημείωναν, προναγγέλλοντας ουσιαστικά επεμβάσεις αποκλεισμού κατά το πρότυπο αυτής στην πλατεία Βαρνάβα.

Σύμφωνα πάντα με το kathimerini.gr, το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να γίνουν κινήσεις αποκλεισμού παρόμοιες με αυτήν στο Παγκράτι και σε άλλες πλατείες, ενώ θα ενταθούν οι προσπάθειες να εντοπιστούν και οι διοργανωτές των κορονοπάρτι.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...