325
«Αλέξη φοβάμαι», είπε στον Πρωθυπουργό η Κατερίνα Παπακώστα και όπως διέρρευσε, του υπέβαλε την παραίτησή της | INTIMEnews

Η (μη) παραίτηση της Κατερίνας Παπακώστα

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2019, 11:13
«Αλέξη φοβάμαι», είπε στον Πρωθυπουργό η Κατερίνα Παπακώστα και όπως διέρρευσε, του υπέβαλε την παραίτησή της
|INTIMEnews

Η (μη) παραίτηση της Κατερίνας Παπακώστα

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2019, 11:13

Την παραίτησή της από την κυβέρνηση υπέβαλε η Κατερίνα Παπακώστα υπό την πίεση του διαδικτυακού και όχι μόνο bullying και το βάρος της κριτικής που της ασκείται τις τελευταίες ημέρες για την επαμφοτερίζουσα στάση της, με την απλόχερη στήριξη που προσέφερε στον Αλέξη Τσίπρα.

«Αλέξη φοβάμαι», φέρεται να είπε, σύμφωνα με τη σχετική διαρροή από το Μαξίμου, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη στον Πρωθυπουργό, με αφορμή τα απειλητικά μηνύματα των οποίων έγινε αποδέκτης τα τελευταία 24ωρα, και του υπέβαλε την παραίτησή της.

Ο κ. Τσίπρας ωστόσο, δεν την έκανε δεκτή και αντίθετα την παρότρυνε να μην υποκύψει σε πρακτικές εκφοβισμού για την ψήφο εμπιστοσύνης που θα δώσει στην κυβέρνησή του και την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών αμέσως μετά.

Προφανώς ο Πρωθυπουργός δεν αντιλαμβάνεται καν την ειρωνεία, η αρμόδια υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη να δηλώνει ότι ζει σε μια χώρα όπου φοβάται, να δηλώνει δηλαδή ανεπαρκής στη δουλειά που της έχει αναθέσει. Και παρ’ όλ’ αυτά να την κρατάει στο πόστο της.

Παραιτούμαι για να μην λένε ότι πήρα ανταλλάγματα για την ψήφο εμπιστοσύνης, είναι το βασικό επιχείρημα που προβάλλει στην επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό η Κατερίνα Παπακώστα.

Λες και από μόνη της η υπουργική καρέκλα δεν είναι αρκετή ως ανταμοιβή για τη «δήλωση πίστης» στον Αλέξη Τσίπρα.

Ακολουθεί για αρχειακούς λόγους, το πλήρες κείμενο της επιστολής παραίτησης της κυρίας Παπακώστα:

“Κύριε πρωθυπουργέ,

Διαγράφηκα από τη Νέα Δημοκρατία επειδή παραμένω πιστή στις πολιτικές αρχές που θέσπισε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ίδρυσα το κόμμα της Νέας Ελληνικής Ορμής και συμμαχώ μαζί σας γιατί θεωρώ ότι η Κυβέρνηση αυτή πρέπει να πορευτεί σε ορίζοντα Οκτωβρίου 2019, ώστε να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα, για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Επειδή “ειδήμονες” από το παρελθόν σε συναλλαγές και ανταλλάγματα, μεταξύ των οποίων και οικονομικά, βυσσοδομούν και συκοφαντούν, προσπαθώντας να παραπλανήσουν τον λαό σε πλείστα όσα, αλλά και να αμαυρώσουν τις ανιδιοτελείς και πατριωτικές θέσεις μου, θέτω την παραίτησή μου από τη θέση της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη στη διάθεσή σας.”

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...