194
Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα | Nick Paleologos / SOOC

Τι έγραφαν τα απειλητικά μηνύματα κατά της Κατερίνας Παπακώστα

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2019, 10:10
Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα
|Nick Paleologos / SOOC

Τι έγραφαν τα απειλητικά μηνύματα κατά της Κατερίνας Παπακώστα

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2019, 10:10

Ενας άνδρας 62 ετών, πρώην ναυτικός, θα οδηγηθεί την Πέμπτη στον ανακριτή για τα απειλητικά μηνύματα που έστειλε στην υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα αναφορικά με τη στάση της για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Ερχεται Γουδί. Θα σας εκτελέσουμε αν ψηφίσετε την Συμφωνία των Πρεσπών». «Η Μακεδονία δεν πωλείται», έγραφε σε μηνύματα που έστειλε στην υφυπουργό. Το πρώτο SMS στοιχειοθέτησε την κατηγορία για απόπειρα βίας κατά πολιτικού κόμματος, της κυβέρνησης και της Βουλής, σε βαθμό κακουργήματος την οποία αντιμετωπίζει.

Μηνύματα εστάλησαν σε βουλευτές των ΑΝΕΛ και ανεξάρτητους με σκοπό να καταψηφίσουν τη συμφωνία.

Στην απολογία του μετά τη σύλληψή του, αργά τη Δευτέρα στο Παγκράτι, ο 62χρονος δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι «μου την… έδωσε ως Ελληνα πατριώτη».

Αποκάλυψε δε ότι έχει στείλει μηνύματα και σε άλλα πολιτικά πρόσωπα αλλά δεν θυμάται σε ποια.

«Με “τρέχουν” γιατί έστειλα μήνυμα στην Παπακώστα να μην τολμήσει να υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών», είπε ο ίδιος στον εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι η υφυπουργός έλαβε και μηνύματα με εικόνες γυναικών με λιωμένα κεφάλια, στα οποία αναφέρθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής κατά τη χθεσινή συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Δεν είναι όμως σαφές αν ο αποστολέας είναι ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...