483
Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από την ομιλία του στη Βουλή | ΙΝΤΙΜΕNEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Παπαγγελόπουλος: Ο Ρασπούτιν έμεινε στην Ιστορία για τα φυσικά του προσόντα και το σεξ

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2019, 22:14
Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από την ομιλία του στη Βουλή
|ΙΝΤΙΜΕNEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Παπαγγελόπουλος: Ο Ρασπούτιν έμεινε στην Ιστορία για τα φυσικά του προσόντα και το σεξ

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2019, 22:14

«Βομβαρδίζομαι από ψευδείς συκοφαντίες εδώ και πολύ καιρό. Επειδή είμαι θεσμικός άνθρωπος δεν έχω απαντήσει μέχρι τώρα δημόσια, σήμερα όμως θα αποδείξω τις συκοφαντίες και τους συκοφάντες». Αυτό τόνισε, μεταξύ πολλών άλλων, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην αρχή της ομιλίας του από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, στη συζήτηση για την πρόταση συγκρότησης Προανακριτικης Επιτροπής που αφορά τον ίδιο.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος εγκαλείται από την κυβερνητική πλειοψηφία για τέσσερα αδικήματα, καθώς φέρεται να ήταν ο «Ρασπούτιν» που ασκούσε πιέσεις σε δικαστικούς λειτουργούς προκειμένου η έρευνα για τις δραστηριότητες της φαρμακοβιομηχανίας Novartis να στοχοποιήσει 10 συγκεκριμένους πολιτικούς αντιπάλους της προηγούμενης κυβέρνησης.

«Σήμερα θα μετατρέψω τους κατήγορούς μου σε κατηγορούμενος. Είμαι υποχρεωμένος να αποκαλύψω τους πρωτεργάτες της εγκληματικής ομάδας που θέλει να συγκαλύψει τις δικές της ευθύνες», επέμεινε ο κ. Παπαγγελόπουλος. Δήλωσε βέβαιος ότι θα αποδείξει πως η δίωξη του για σκευωρία στην υπόθεση Novartis «είναι γελοία» και ότι αποκαλύψει τις αθέατες πλευρές αυτής της επιχείρησης.

Παρουσία του πρώην πολιτικού του προϊστάμενου, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Παπαγγελόπουλος υποστήριξε ότι η εμπλοκή του έχει ως στόχο τον τέως Πρωθυπουργό. «Θέλουν να καταρακώσουν τον Παπαγγελόπουλο, για να τσαλακώσουν τον Τσίπρα, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος είπε ότι θα ζητήσει την προστασία του και την προστασία της οικογένειας του και της Δικαιοσύνης από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μόλις ξεκινήσει το έργο της η ειδική επιτροπή.

«Αν ήμουν σκευωρός δεν θα είχα φροντίσει να εξασφαλίσω κάποιου είδους ασυλία; Δεν θα είχα βάλει υποψηφιότητα για βουλευτής;» αναρωτήθηκε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Παπαγγελόπουλος, αποκαλύπτοντας το πώς αντιλαμβάνονταν κάποιοι στην κυβέρνηση Τσίπρα το κοινοβουλευτικό αξίωμα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και μια άλλη αποστροφή της ομιλίας του που αφορούσε την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, εκείνη δηλαδή που τον φωτογράφισε ως τον «Ρασπούτιν» του Μαξίμου που ασκούσε πιέσεις σε δικαστικούς λειτουργούς για να χειραγωγήσει την έρευνα της Novartis.

Τα «προσόντα» του Ρασπούτιν

«Η κυρία Ράικου είναι ανιστόρητη. Λέει πως αυτοαποκαλούμουν Ρασπούτιν. Μα ο Ρασπούτιν δεν έμεινε στην Ιστορία για τις μηχανορραφίες του αλλά για τα… φυσικά προσόντα του και την θεωρία του πως μέσα απο αχαλίνωτο σεξ φτάνει κανείς στην θέωση» είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος, για να συμπληρώσει πως εάν όντως μηχανορραφούσε θα αυτοαποκαλείτο «Μακιαβέλι».

Μια άλλη ενδιαφέρουσα γραμμή υπεράσπισης ήταν η εξής: «Τι σόι σκευωρός είμαι όταν συγκεντρώνω συνεργάτες μου σε μαγαζί της Κηφισιάς όπου βρίσκονται δημοσιογράφοι και στελέχη της ΝΔ; Μάλλον δεν είμαι σκευωρός. Βλάκας είμαι».

Κατά τα άλλα, ο κ. Παπαγγελόπουλος επέμεινε ότι δεν άκουσε κανένα στοιχείο εναντίον του, παρά μόνο εκθέσεις ιδεών. Χαρακτήρισε δε σαθρή την πρόταση των 30 βουλευτών της ΝΔ, για την οποία τόνισε ότι από την ίδια την πρόταση, προκύπτει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η πολιτική του δίωξη, η εξόντωση και η σε βάρος του πολιτική σκευωρία, ενώ επισήμανε ότι δεν αναφέρεται στην πρόταση της ΝΔ, ούτε καν το όνομα των φυσικών αυτουργών των αδικήματος της ηθικής αυτουργίας που του αποδίδεται. Κατήγγειλε επίσης ότι στόχος της πρότασης της ΝΔ είναι να «λεκιάσει» και τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News