162
Η Βάνα Παπαευαγγέλου στην ενημέρωση της Παρασκευής | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Παπαευαγγέλου: Ενας στους τρεις με κορονοϊό είναι κάτοικος Αττικής

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2021, 18:53
Η Βάνα Παπαευαγγέλου στην ενημέρωση της Παρασκευής
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Παπαευαγγέλου: Ενας στους τρεις με κορονοϊό είναι κάτοικος Αττικής

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2021, 18:53

Μικρή μείωση των κρουσμάτων και της πίεσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) καταγράφουν οι υγειονομικές αρχές της χώρας το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα όσα ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την κυρία Παπαευαγγέλου, ο δείκτης μεταδοτικότητας RT υπολογίζεται κάτω από 0,91% στην Αττική, ενώ στη Θεσσαλονίκη εκτιμάται κατά πολύ περισσότερο.

Οπως εξήγησε η ίδια, η πανδημία, λόγω χειμώνα, είναι δύσκολο να συμπιεστεί, ωστόσο σε σύνολο επικράτειας τις τρεις τελευταίες εβδομάδες παραμένει σταθερός ο αριθμός των κρουσμάτων, με εξαίρεση την Περιφερειακή Ενότητα Αττικής, όπου παρατηρείται μικρή αύξηση.

«Εκτιμάται ότι ένας στους τρεις ασθενείς με κορονοϊό διαμένει στην Περιφερειακή Ενότητα της Αττικής», είπε, προσθέτοντας ότι τους ειδικούς απασχολούν κυρίως ο κεντρικός τομέας Αθηνών και η Δυτική Αττική.

Ο αριθμός κρουσμάτων τις τελευταίες επτά ημέρες, σε κυλιόμενο μέσο όρο, υπολογίζεται σε 650 κρούσματα ανά ημέρα, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε, η πληρότητα των ΜΕΘ στην επικράτεια είναι στο 55% και στο 61% στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...