236
Ερωτηματικά για τον ρόλο που έπαιξε σε συμφωνίες που είχαν υπογραφεί όχι ως πρόεδρος της FIFA, αλλά όταν ήταν γενικός γραμματέας της UEFA | REUTERS/John Vizcaino

Panama Papers: Στο σκάνδαλο εμπλέκεται και ο νέος πρόεδρος της FIFA

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2016, 23:35
Ερωτηματικά για τον ρόλο που έπαιξε σε συμφωνίες που είχαν υπογραφεί όχι ως πρόεδρος της FIFA, αλλά όταν ήταν γενικός γραμματέας της UEFA
|REUTERS/John Vizcaino

Panama Papers: Στο σκάνδαλο εμπλέκεται και ο νέος πρόεδρος της FIFA

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2016, 23:35

Νέο σοκ στις τάξεις του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, λίγους μήνες μετά το σκάνδαλο με Μπλάτερ-Πλατινί, από την αποκάλυψη του «Guardian» ότι και ο νέος πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ιφαντίνο φέρεται να είναι μπλεγμένος στο σκάνδαλο Panama Papers.

Oπως αναφέρει το ρεπορτάζ, έγγραφα από την περιβόητη εταιρεία «Mossack Fonseca» εγείρουν ερωτήματα για τον ρόλο που έπαιξε ο νέος πρόεδρος της FIFA σε συμφωνίες που είχαν υπογραφεί επί των ημερών του, ως γενικός γραμματέας της UEFA.

Ετσι, αναφορά γίνεται σε συμβόλαια της περιόδου 2003-2006, μέσω των οποίων πουλήθηκαν τα τηλεοπτικά δικαιώματα των διοργανώσεων της ομοσπονδίας στη Νότια Αμερική.

Το δημοσίευμα δεν αφήνει χώρο για παρερμηνείες
Το δημοσίευμα δεν αφήνει χώρο για παρερμηνείες

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2006 η UEFA πούλησε τα δικαιώματα σε μια εταιρεία από την Αργεντινή με την επωνυμία «Cross Trading» και εκείνη στη συνέχεια τα πούλησε σε μια άλλη («Teleamazonas») με περίπου τριπλάσιο ή τετραπλάσιο αντίτιμο.

Η «Cross Trading» είναι θυγατρική της εταιρείας «Full Play», ο ιδιοκτήτης της οποίας, Ούγκο Γίνκις, συνελήφθη την περασμένη χρονιά για δωροδοκίες και εκβιασμούς προκειμένου να αποκτά τηλεοπτικά δικαιώματα.

Επομένως, ως διευθυντής των νομικών υπηρεσιών της UEFA, ο Ινφαντίνο είχε υπογράψει τα συγκεκριμένα συμβόλαια. Ωστόσο, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία τονίζει πως όλες οι συμφωνίες εκείνης της περιόδου έγιναν «πάνω από το τραπέζι» και δεν υπάρχει καμία ευθύνη του Ινφαντίνο και της ίδιας, αφού δεν προέκυπτε από πουθενά ότι ο Γίνκις θα εμπλεκόταν έπειτα σε τέτοιες υποθέσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News