484
Ο Αγιος Βασίλης και ο Ρούντολφ εξασφάλισαν ειδική άδεια από τους ισχυρούς της Γης και προετοιμάζονται για το μεγάλο ταξίδι | Santa Claus Village

Παιδιά, ο Αϊ-Βασίλης θα έλθει, δεν τον πιάνει αρρώστια καμιά!

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2020, 16:30
Ο Αγιος Βασίλης και ο Ρούντολφ εξασφάλισαν ειδική άδεια από τους ισχυρούς της Γης και προετοιμάζονται για το μεγάλο ταξίδι
|Santa Claus Village

Παιδιά, ο Αϊ-Βασίλης θα έλθει, δεν τον πιάνει αρρώστια καμιά!

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2020, 16:30

Τα μικρά παιδιά (και πιθανώς και τα πολύ μεγάλα) το ήξεραν προτού καν το πιστοποιήσουν οι διάφοροι ηγέτες ανά τον κόσμο: ναι, και τις εφετινές γιορτές ο Αγιος Βασίλης θα επισκεφθεί τα σπίτια για να μοιράσει τα δώρα του.

Πάντως και οι πολιτικοί το ομολόγησαν, το σωστό να λέγεται. Ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε διαβεβαίωσε σχετικώς τη μαρίδα μέσω του πεντάχρονου Τομάζο («Μην ανησυχείτε παιδιά, θα έρθει ο Αγιος Βασίλης»), ενώ τον ακολούθησε και ο ιρλανδός υπουργός Παιδείας Σάιμον Χάρις που ανέφερε τα καθησυχαστικά ανάλογα.

Και στο Βέλγιο δύο υπουργοί έγραψαν «ανοιχτή επιστολή» στον Αγιο Βασίλη – του εξηγούσαν ότι η καραντίνα στην περίπτωσή του δεν ισχύει, ούτε η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Πρόκειται για ένα δείγμα επίγνωσης (ότι οι καιροί είναι δύσκολοι) λέει η Corriere della Sera, παραθέτοντας και το παράδειγμα του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον ο οποίος απάντησε σε ένα μικρό Εγγλέζο ότι όλα είναι οκέι με τον Αγιο και ότι το «χριστουγεννιάτικο πνεύμα» δεν θα λείψει από κανένα σπίτι του Νησιού.

Και όταν λέμε Νησί, εννοούμε τη Μεγάλη Βρετανία – δηλαδή, προς το παρόν και τη Σκωτία. Εκεί, η πρωθυπουργός της Νίκολα Στάρτζεον από τον Οκτώβριο ήδη διατυμπανίζει ότι «οι μαγικές δυνάμεις του Σάντα τον καθιστούν άτρωτο από τον κορονοϊό».

Από πλευράς της η «πατρίδα του Σάντα», το υπερβόρειο Ροβανιέμι, στη Φινλανδία, λέει ότι θα δουλέψει κανονικά το μαγαζί, ότι δεν καταλαβαίνει από γιορτές και σχόλες, ούτε από πανδημίες, αφού ο δικός της Αγιος Βασίλης είναι ο κατ’ εξοχήν «εργαζόμενος» της σεζόν.

Στο ταχυδρομείο του Αη Βασίλη, στο Ροβανιέμι, οι βοηθοί δουλεύουν ακατάπαυστα EPA PHOTO LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

«Εχω καλά νέα για εσάς,  τα Χριστούγεννα δεν ακυρώθηκαν» είναι και το μήνυμα του σχετικού βίντεο που γυρίστηκε στο φινλανδικό χωριό. Οι πάντες εκεί επάνω, ο Σάντα, η μαστοράντζα του που αποτελείται από έντεκα βοηθούς, οι τάρανδοι, τα έλκηθρα, όλα τα εμπλεκόμενα μέρη τέλος πάντων, δουλεύουν ακαταπαύστως για τα δώρα των παιδιών όλου του κόσμου σαν γραμμή παραγωγής γερμανικού εργοστασίου.

Και στις ΗΠΑ ο «γιατρός του έθνους» Αντονι Φάουτσι δήλωσε ότι η ανοσία του Σάντα είναι ένα έμφυτο προσόν, ότι δεν πρόκειται να μεταδώσει κανενός είδους ίωση σε κανέναν, κ.λπ.

Αν και τα Αμερικανάκια ανησυχούν πολύ βλέποντας τα εκατομμύρια θύματα της πανδημίας του κορονοϊού σε όλη την επικράτεια της χώρας τους, ξέρουν πολύ καλά ότι ο Σάντα είναι υπεράνθρωπος, αφού πετάει μέσα σε ένα βράδυ απ’ άκρου εις άκρον της Γης, παραδίδει εκατομμύρια παιχνίδια στους δικαιούχους και τρώει το βάρος του σε μπισκότα.

Ε, τι κακό μπορεί να πάθει ένας τέτοιος θαυμάσιος τύπος;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...