219
Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ | Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Πάιατ: Παρερμηνεύτηκαν τα περί ρωσικής ανάμειξης στις ελληνικές εκλογές

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2019, 07:52
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/03/2019 11:00
Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ
|Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Πάιατ: Παρερμηνεύτηκαν τα περί ρωσικής ανάμειξης στις ελληνικές εκλογές

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2019, 07:52
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/03/2019 11:00

Σε παρερμηνεία των όσων είπε αποδίδει ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, τις αναφορές του για ενδεχόμενο ανάμειξης της Ρωσίας στις ελληνικές εκλογές.

Οπως είχε μεταδώσει ο Ant1, στον οποίο είχε κάνει δηλώσεις ο αμερικανός διπλωμάτης,  ο πρεσβευτής είχε μιλήσει στο περιθώριο εκδήλωσης για την παραπληροφόρησης για τις επικείμενες εκλογές.

Ο κ. Πάιατ είχε μιλήσει για το πώς όλες οι ανοιχτές κοινωνίες είναι ευάλωτες σε προσπάθειες παραπληροφόρησης, κάτι «που είδαμε στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ».

Συνέχισε επισημαίνοντας ότι «έχουμε δει ενδείξεις για αυτό το είδος της χειραγώγησης των πληροφοριών στην Ελλάδα.

» Εχουμε δει τις προσπάθειες της Ρωσίας σχετικά με την Εκκλησία, τις προσπάθειες να υπονομεύσει τον ρόλο του Οικουμενικού Πατριάρχη».

Ωστόσο τόνισε ότι «δεν μπορώ να σας πω τώρα ότι έχω δει αποδείξεις προσπαθειών ανάμειξης στις επερχόμενες εκλογές της Ελλάδας». (Στην απομαγνητοφώνηση αναφέρεται: «I cannot tell you that I have seen evidence of efforts in order to meddle in Greece’s upcoming elections»).

Πρόσθεσε ότι σκοπός της εκδήλωσης είναι να υπάρξει η συνειδητοποίηση ότι οι θεσμοί και ο Τύπος στην Ελλάδα πρέπει να είναι σε επιφυλακή.

Οι δηλώσεις του κ. Πάιατ έγιναν στο πλαίσιο της εκδήλωσης disinfo week. Το Ατλαντικό Συμβούλιο, που διοργάνωσε την εκδήλωση, αλλά και η ΕΕ έχουν προειδοποιήσει για επιθέσεις παραπληροφόρησης κατά τη διάρκεια των ευρωεκλογών και των εκλογών, με την Ελλάδα να είναι και αυτή στο στόχαστρο των επιθέσεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...