372
Ενα από τα έξι διεθνή πάνελ διοργανώθηκε στη Νέα Υόρκη με τη συμμετοχή επιδραστικών γυναικών | Athena40

Παγκόσμια συζήτηση σε Αθήνα και άλλες πέντε πόλεις για τη γυναικεία ενδυνάμωση

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2019, 17:35
Ενα από τα έξι διεθνή πάνελ διοργανώθηκε στη Νέα Υόρκη με τη συμμετοχή επιδραστικών γυναικών
|Athena40

Παγκόσμια συζήτηση σε Αθήνα και άλλες πέντε πόλεις για τη γυναικεία ενδυνάμωση

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2019, 17:35

Μία παγκόσμια συζήτηση για τη σημερινή θέση των γυναικών στην κοινωνία έγινε την Τετάρτη,  6 Μαρτίου, σε έξι πόλεις τεσσάρων ηπείρων, ανάμεσά τους και στην Αθήνα.

Τη συζήτηση παρακολούθησαν περισσότεροι από 500 άνθρωποι σε θέσεις-κλειδιά από πολλούς κλάδους, ενώ συνολικά 45 ομιλήτριες έδωσαν το στίγμα της γυναίκας σήμερα στον δικό τους μικρόκοσμο.

Ο παρουσιαστής του BBC, Τιμ Γουίλκοξ, συντόνισε τη συζήτηση όλων των πάνελ, στο Λονδίνο, την Αθήνα, τη Νέα Υόρκη, το Αμάν, την Κωνσταντινούπολη και τη Λαχώρη του Πακιστάν.

Το πάνελ των ομιλητριών στην Κωνσταντινούπολη

Ενόψει της παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, αύριο Παρασκευή, 8 Μαρτίου, οι συμμετέχουσες μίλησαν για την πρόοδο που έχουν σημειώσει οι γυναίκες στο θέμα της προσωπικής τους ενδυνάμωσης, για τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τις ευκαιρίες που τους δίνονται, για το ποιοι αποφασίζουν για την τύχη τους και για το τι μπορεί να γίνει ώστε να προωθήσουν τη διαφορετικότητα και τη συμμετοχικότητα όλων των γυναικών.

Το πάνελ των γυναικών στο Αμάν

«Λένε πως δεν έχει υπάρξει καλύτερη εποχή για το να είσαι γυναίκα. Συμφωνώ, όμως αυτό δεν συμβαίνει για όλες τις γυναίκες. Γι’αυτό και ξεκινήσαμε το κίνημα Athena40, για να κατανοήσουμε και να συμπεριλάβουμε γυναίκες από όλες τις κουλτούρες, στη διεθνή συζήτηση για τη γυναικεία ενδυνάμωση», εξηγεί η Ελισάβετ Φιλιππούλη, ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Athena40.

Η Ελισάβετ Φιλιππούλη παρεμβαίνει από το Λονδίνο

Η οργάνωση, την οποία λάνσαρε το «Global Thinkers Forum», που εδρεύει στο Λονδίνο, κάθε δύο χρόνια επιλέγει 40 δυναμικές γυναίκες, από όλο τον κόσμο και όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, που βρίσκονται στο προσκήνιο της καινοτομίας.

Η Κέιτ Σμιθ, πρεσβευτής της Βρετανίας στην Ελλάδα, μιλάει στην Αθήνα

Η πρώτη ομάδα των 40 γυναικών επιλέχθηκε τον Μάρτιο του 2018, και παρουσιάστηκε στη Διεθνή Ημέρα Γυναικών της UNESCO, ενώ η δεύτερη θα ανακοινωθεί τον Μάρτιο του 2020. Στην ιστοσελίδα athena40.org, όποιος θέλει, μπορεί να δηλώσει υποψήφια της δικής του προτίμησης.

Το ελληνικό γκρουπ. Στο κέντρο, ο Μιχάλης Οικονομάκης, από τα ιδρυτικά μέλη του Athena40

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...