211
Αποψη της γερμανικής Βουλής, την Πέμπτη | REUTERS

«Οχι» της γερμανικής Βουλής στην υποδοχή 5.000 προσφύγων από την Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2020, 10:59
Αποψη της γερμανικής Βουλής, την Πέμπτη
|REUTERS

«Οχι» της γερμανικής Βουλής στην υποδοχή 5.000 προσφύγων από την Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2020, 10:59

Παρά τα μεγάλα λόγια πολλών ευρωπαίων πολιτικών για βοήθεια στην Ελλάδα, η γερμανική Βουλή καταψήφισε, το βράδυ της Τετάρτης, μία πρόταση των Πρασίνων για ουσιαστική και έμπρακτη συμπαράσταση στον ευρωπαίο εταίρο τους: να δεχθεί η Γερμανία 5.000 πρόσφυγες από καταυλισμούς στην Ελλάδα.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι την πρόταση καταψήφισαν εκτός από τα συντηρητικά κόμματα (CDU/CSU), και το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD), παρόλο που πολλοί Σοσιαλδημοκράτες τοποθετήθηκαν –στη θεωρία– υπέρ της πρότασης των Πρασίνων.

Η αναπληρώτρια κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του SPD, Εύα Χεγκλ, είπε στην ομιλία της ότι «στην πρόταση των Πρασίνων υπάρχουν πολλά θετικά, δεν βοηθά όμως περαιτέρω στην παρούσα φάση. Αναγκαία είναι μια ευρωπαϊκή λύση».

Ωστόσο, πολλοί βουλευτές του SPD έκαναν προσωπική δήλωση, στην οποία τονίζουν ότι είναι υπέρ της υποδοχής προσφύγων, στο πλαίσιο «μιας ευρωπαϊκής συμμαχίας της λογικής», διότι μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούν να βοηθηθούν πλήρως οι πρόσφυγες. Παράλληλα, όμως, υπογράμμισαν ότι η αποδοχή της πρότασης των Πρασίνων δεν θα το επιτύχει αυτό.

Με αυτόν τον τρόπο, βέβαια, οι Σοσιαλδημοκράτες απέφυγαν μια πιθανή κρίση στον μεγάλο συνασπισμό, δεδομένου ότι στη συμφωνία τους περιλαμβάνεται η ενιαία συμπεριφορά ψήφου στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και τους Xριστιανοκοινωνιστές (CSU).

Οι Φιλελεύθεροι (FDP) τάχθηκαν επίσης κατά της πρότασης των Πρασίνων, όπως και το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Κατά ψήφισαν 495 βουλευτές, ενώ υπέρ ψήφισαν 117.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...