228
O Μάριος Σαλμάς στη Βουλή | ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / InTimeNews

Ούτε ο Μάριος Σαλμάς στην Προανακριτική για τη Novartis

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2018, 21:18
O Μάριος Σαλμάς στη Βουλή | ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / InTimeNews

Ούτε ο Μάριος Σαλμάς στην Προανακριτική για τη Novartis

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2018, 21:18

Την απόφασή του να μην προσέλθει ενώπιον της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, κάνει γνωστή με επιστολή του ο βουλευτής της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς.

Ο κ. Σαλμάς παρέλαβε την πρόσκληση την περασμένη Παρασκευή και πληροφορίες σημείωναν ότι θα διαφοροποιείτο και θα κατέθετε.

Ομως, νωρίτερα τη Δευτέρα, έστειλε απάντηση στην επιτροπή ότι δεν προτίθεται να προσέλθει.

Yπενθυμίζεται ότι την άρνησή τους να προσέλθουν στην Επιτροπή είχαν εκφράσει τις τελευταίες ημέρες και τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η επιτροπή συνεδριάζει την Τρίτη, με αντικείμενο διαδικαστικά θέματα και προγραμματισμό εργασιών.

Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία των βουλευτών της αντιπολίτευσης οι οποίοι έχουν αποχωρήσει διαμαρτυρόμενοι για τη μη πρόσκληση των προστατευόμενων μαρτύρων. Πλέον, η Προανακριτική Επιτροπή θα πρέπει να λάβει απόφαση σχετικά με την αρμοδιότητα της Βουλής ή της Δικαιοσύνης για τη διερεύνηση του σκανδάλου της Novartis. Ολα δείχνουν ότι η πλειοψηφία θα αποφασίσει να επιστρέψει τη δικογραφία στην τακτική δικαιοσύνη καθώς αυτός είναι πιθανώς ο μόνος τρόπος για να αποτραπεί η σχεδόν βέβαιη παραγραφή των ενδεχόμενων αδικημάτων βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι η Προανακριτική Επιτροπή θα ζητήσει παράταση ενός ακόμη μήνα προκειμένου να προχωρήσει στη σύνταξης του πορίσματος για την επαναφορά της δικογραφίας στη Δικαιοσύνη. Στον αντίποδα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν να παραμείνει η δικογραφία στη Βουλή και να εισέλθει η Προανακριτική Επιτροπή στην ουσία της υπόθεσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...