260
Ο Αδωνις Γεωργιάδης στο βήμα της Βουλής | INTIME NEWS /ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Πόρτα» στην προανακριτική για τη Novartis με πύρινη επιστολή από τον Αδωνι

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2018, 18:22
Ο Αδωνις Γεωργιάδης στο βήμα της Βουλής
|INTIME NEWS /ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Πόρτα» στην προανακριτική για τη Novartis με πύρινη επιστολή από τον Αδωνι

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2018, 18:22

«Πόρτα» στην προανακριτική εξέταση για την υπόθεση της Novartis έριξε και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρώην υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης. Σε αιχμηρή επιστολή που έστειλε στον Θοδωρή Δρίτσα, πρόεδρο της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης, έκανε λόγο για παράλογο και καταφανώς αντισυνταγματικό αίτημα με αφορμή την κλήτευση του από την Επιτροπή.

«Λυπούμαι που θα σας το πω αλλά δέκα χρόνια στο Κοινοβούλιο δεν έχω συναντήσει πιο παράλογο και καταφανώς αντισυνταγματικό αίτημα», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης. «Στη γελοιότητα που σας παρέσυρε ο κ. Τσίπρας, δεν πρόκειται να συμμετάσχω», προσέθεσε εκτοξεύοντας πυρά προς την κυβέρνηση.

«Η Επιτροπή σας, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, έχει εισαγγελικές αρμοδιότητες, και αυτό που μου ζητάτε είναι σαν να με καλούσε ένας εισαγγελέας για να με ρωτήσει τη γνώμη μου, εάν έχει αρμοδιότητα να με καλέσει ή όχι», σημείωσε ακόμη.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, ένα παρόμοιο αίτημα θα προκαλούσε «τον γέλωτα ακόμα και στον ταχυδρόμο που θα έφερνε την επιστολή». Ζήτησε παράλληλα από τον κ. Δρίτσα να μην εξευτελίζει, όπως είπε, για πολιτικούς λόγους ούτε το Κοινοβούλιο ούτε το Σύνταγμα. «Δεν πρόκειται να παραβώ τον όρκο μου στο Σύνταγμα των Ελλήνων εμφανιζόμενος στην Επιτροπή σας κατά αυτόν τον τρόπο» υπογράμμισε.

«Εάν επιθυμείτε να κάνουμε φιλολογική συζήτηση εκτός Κοινοβουλίου στην διάθεσή σας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: «Εάν επιθυμείτε να ασκήσετε τα καθήκοντά σας και να με ελέγξετε για την υπόθεση Νοvartis, έτσι ώστε να αποκαλύψω την σκευωρία και τους σκευωρούς, πολύ ευχαρίστως να καταθέσω στην Επιτροπή σας μετά φυσικά την εξέταση μαρτύρων που με κατηγορούν».

«Αρνούμαι, λοιπόν, να παραστώ στην Επιτροπή σας προς έκφραση γνώμης ως προς την αρμοδιότητά σας», τόνισε ακόμη ο κ. Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...