294
Τα HIMARS επέτρεψαν στα ουκρανικά στρατεύματα να πλήττουν σε μεγαλύτερο βάθος ρωσικές θέσεις, κρατώντας τις συστοιχίες τους πιο μακριά από τα μέτωπα | ΑΠΕ ΜΠΕ΅/ EPA/HANNIBAL HANSCHKE

Νέα πυραυλική επίθεση σε υπό ρωσικό έλεγχο περιοχές του Ντονέτσκ

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2023, 11:52
Τα HIMARS επέτρεψαν στα ουκρανικά στρατεύματα να πλήττουν σε μεγαλύτερο βάθος ρωσικές θέσεις, κρατώντας τις συστοιχίες τους πιο μακριά από τα μέτωπα
|ΑΠΕ ΜΠΕ΅/ EPA/HANNIBAL HANSCHKE

Νέα πυραυλική επίθεση σε υπό ρωσικό έλεγχο περιοχές του Ντονέτσκ

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2023, 11:52

Δύο θερμοηλεκτρικοί σταθμοί στο τμήμα του Ντονέτσκ της Ουκρανίας που τελεί υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων επλήγησαν από πυραυλική επίθεση του ουκρανικού στρατού, ισχυρίστηκαν την Κυριακή διορισμένοι από τη Μόσχα αξιωματούχοι της περιοχής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες επλήγησαν τα εργοστάσια στη Ζούχρες και τη Νόβιι Σβιτ και κάποιοι άνθρωποι που βρίσκονταν στο σημείο τραυματίστηκαν, δήλωσαν οι αξιωματούχοι στα κανάλια τους στο Telegram.

Δύο άνθρωποι ενδέχεται να έχουν παγιδευτεί στα μπάζα του θερμοηλεκτρικού σταθμού Σταρομπέσεβε στη Νόβιι Σβιτ, μετέδωσε το TASS. Επικαλούμενο πηγές της ρωσικής διοίκησης, το κρατικό πρακτορείο της Ρωσίας ανέφερε πως το πλήγμα διενεργήθηκε με τη χρήση συστήματος πολλαπλών εκτοξευτήρων ρουκετών (HIMARS).

Δεν υπήρξε σχόλιο για το συμβάν από την ουκρανική πλευρά σε πρώτο χρόνο. Το Κίεβο αποφεύγει να αναλαμβάνει ευθεώς την ευθύνη για επιθέσεις στη Ρωσία ή σε έδαφος που τελεί υπό ρωσικό έλεγχο στην Ουκρανία, παρατήρησε το Reuters.

Ζελένσκι: «Oλες οι λέξεις της Μόσχας είναι ψεύτικες»

Η 36ωρη εκεχειρία που μονομερώς κήρυξε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έληξε χωρίς στην πραγματικότητα να έχουν σταματήσει οι εχθροπραξίες με τους Ουκρανούς, σε κάποιες περιοχές, να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα (κατά το Παλαιό Ημερολόγιο) σε υπόγεια καταφύγια.

Η Ρωσία κατηγόρησε τους Ουκρανούς ότι εμπόδισαν την εφαρμογή της, αναγκάζοντας τους ρώσους στρατιώτες να απαντούν στα πυρά.

«Ο κόσμος μπόρεσε να δει για άλλη μια φορά απόψε πόσο ψεύτικες είναι όλες οι λέξεις που λέγονται ακόμη και στο ανώτατο επίπεδο στη Μόσχα», δήλωσε από την πλευρά του ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο βιντεοσκοπημένο, νυχτερινό μήνυμά του το Σάββατο.

«Μίλησαν για μια υποτιθέμενη εκεχειρία (…) αλλά οι πραγματικότητα είναι πως οι ρωσικές οβίδες συνέχισαν να πλήττουν την Μπαχμούτ και τις άλλες ουκρανικές θέσεις», πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας ότι η μόνη λύση είναι «η εκδίωξη των Ρώσων κατακτητών από τα ουκρανικά εδάφη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...