570
Η Καρόλα Πεσίν (αριστερά) και η Βιτόρια Ολιβέρι (δεξιά), με το είδωλό τους, Ρότζερ Φέντερερ | Twitter

Οταν ο Φέντερερ έπαιξε τένις από την ταράτσα με τις δύο Ιταλίδες που έκαναν το ίδιο στην καραντίνα

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2020, 15:44
Η Καρόλα Πεσίν (αριστερά) και η Βιτόρια Ολιβέρι (δεξιά), με το είδωλό τους, Ρότζερ Φέντερερ
|Twitter

Οταν ο Φέντερερ έπαιξε τένις από την ταράτσα με τις δύο Ιταλίδες που έκαναν το ίδιο στην καραντίνα

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2020, 15:44

Ηταν από τις αισιόδοξες εικόνες της τρομακτικής καραντίνας. Ενα βίντεο που είχε κάνει τον γύρο του Διαδικτύου: δύο κορίτσια έπαιζαν τένις από τις ταράτσες τους κατά τη διάρκεια του lockdown, καθώς λόγω κορονοϊού, που θέριζε στην Ιταλία, δεν μπορούσαν να βγουν από τα σπίτια τους.

Τι συμβαίνει λοιπόν όταν το ερασιτεχνικό συναντά το εμπορικό και όταν η ανώνυμη αθλήτρια συναντά τον πιο διάσημο αθλητή; Η απάντηση δίνεται από την επίσκεψη-έκπληξη του Ρότζερ Φέντερερ στις δύο κοπέλες στη Γένοβα. Με τον σπουδαίο Ελβετό –για πολλούς κορυφαίο τενίστα όλων των εποχών με τους 20 τίτλους σε τουρνουά Γκραν Σλαμ– να δοκιμάζει και αυτός να παίξει μαζί τους τένις από μια ταράτσα.

Ο Φέντερερ, και αυτός χωρίς πολλή αγωνιστική δραστηριότητα λόγω πανδημίας και ακύρωσης όλων των τουρνουά, πέταξε με το ιδιωτικό του τζετ στη Γένοβα και έπαιξε με την 13χρονή Βιτόρια Ολιβέρι και την κατά δύο χρόνια μικρότερη φίλη της, Καρόλα Πεσίν.

Αυτό το ιδιαίτερο φιλικό παιχνίδι διοργανώθηκε και βιντεοσκοπήθηκε από την ιταλική εταιρεία ζυμαρικών Barilla, η οποία είναι χορηγός του Φέντερερ.

Ομως, προτού ξεκινήσουν να παίζουν, οι κοπέλες έπρεπε αρχικά να μάθουν ότι ο Ρότζερ Φέντερερ βρισκόταν κρυμμένος πίσω από μία κουρτίνα στην ταράτσα τους.

Τα κορίτσια πίστευαν ότι έδιναν άλλη μία συνέντευξη, στην οποία ανέφεραν, μάλιστα, πως ο Φέντερερ ήταν ο αγαπημένος τους παίκτης και προσπάθησαν να φανταστούν τι θα έκαναν αν τον γνώριζαν.

Στιγμές αργότερα, ο 38χρονός βρέθηκε μπροστά τους. «Σχεδόν λιποθύμησα όταν εμφανίστηκε», είπε η Βιτόρια Ολιβέρι, συμπληρώνοντας πως «Υπολόγισε γρήγορα τις αποστάσεις και άρχισε να πετάει μπαλιές ανάμεσα από τα πόδια του μεταξύ των δύο οροφών, κάτι που ήταν εκπληκτικό».

Τα δύο κορίτσια ξεκίνησαν να παίζουν στην περίοδο της καραντίνας, ακούγοντας τη συμβουλή του προπονητή τους, παρότι δεν μπορούσαν να βγουν από το σπίτι τους.

Η απόσταση ανάμεσα στις δύο ταράτσες έχει περίπου ίδιες διαστάσεις με ένα κανονικό γήπεδο τένις (New York Times)

Οπως ανέφεραν οι New York Times, oι δύο οικογένειες ανέβαιναν στις ταράτσες τους κάθε Κυριακή για να κάνουν μπάρμπεκιου και μια μέρα ο κύριος Ολιβέρι πρότεινε στη Βιτόρια και την Καρόλα να ανταλλάξουν μερικές μπαλιές, μιας και ο δρόμος κάτω ήταν, πλέον, έρημος.

Ετσι, άρχισαν αυτές οι ιδιαίτερες παρτίδες τένις, τις οποίες η μητέρα της Βιτόρια βιντεοσκόπησε και έπειτα έστειλε στον σύλλογο των δύο κοριτσιών, που δημοσίευσε το βίντεο. Πριν καν το καταλάβουν, η Βιτόρια και η Καρόλα είχαν γίνει viral και το είδωλό τους χαρακτήριζε τα παιχνίδια τους «εξαιρετική ιδέα»

Αφότου σιγουρεύτηκαν ότι είχαν μπροστά τους τον πραγματικό Ρότζερ Φέντερερ και όχι κάποιο μοντέλο, η Καρόλα φώναξε στη γιαγιά της στον δρόμο: «Γιαγιά! Ο Φέντερερ είναι στην ταράτσα μας!».

Επειτα, ο Φέντερερ πήγε στην οροφή του σπιτιού των Πεσίνα, τα δύο κορίτσια στάθηκαν στην ταράτσα των Ολιβέρι και το παιχνίδι άρχισε.

Σε μία εξέλιξη που εξέπληξε την Καρόλα, ο αντίπαλός τους δεν ήταν τέλειος. Μερικές από τις μπαλιές του κατέληξαν στον δρόμο, ενώ ένα μπαλάκι έφτασε σε γειτονικό μπαλκόνι.

Προς υπεράσπισή του, ο Φέντερερ έχει ήδη δηλώσει ότι η αγωνιστική σεζόν του έχει τελειώσει, μετά την εγχείριση που έκανε στο δεξί του γόνατο τον περασμένο Φεβρουάριο. Βέβαια, όπως φρόντισε να υπενθυμίσει και ο ίδιος, τα κορίτσια «έπαιζαν εντός έδρας».

Η αναμέτρηση διήρκεσε μία ώρα και μετά όλη η παρέα πήγε για φαγητό, όμως οι εκπλήξεις για τα δύο κορίτσια δεν είχαν τελειώσει ακόμη. Ο Φέντερερ τους έδωσε πρόσκληση για ένα καλό προπονητικό camp ενός κυρίου που η Βιτόρια και η Καρόλα μπορεί να έχουν ακουστά: του Ράφα Ναδάλ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...