1098
Το ευτυχισμένο ζευγάρι την ημέρα του γάμου του | Lehtikuva/Minttu Saarni /Handout via REUTERS

Επειτα από 16 χρόνια σχέσης, η 34χρονη φινλανδή πρωθυπουργός παντρεύτηκε τον σύντροφό της

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2020, 12:14
Το ευτυχισμένο ζευγάρι την ημέρα του γάμου του
|Lehtikuva/Minttu Saarni /Handout via REUTERS

Επειτα από 16 χρόνια σχέσης, η 34χρονη φινλανδή πρωθυπουργός παντρεύτηκε τον σύντροφό της

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2020, 12:14

Υστερα από 16 χρόνια σχέσης, η πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Σάνα Μαρίν, παντρεύτηκε την Κυριακή τον Μάρκους Ραϊκούνεν.

Ο γάμος έγινε στην πρωθυπουργική κατοικία, στο Ελσίνκι, σε στενό κύκλο 40 καλεσμένων, στενών φίλων και συγγενών του ζευγαριού, λόγω του κορονοϊού.

Η 34χρονη Φινλανδή, η δεύτερη νεαρότερη ηγέτις παγκοσμίως –μετά τον 33χρονο Σεμπάστιαν Κουρτς, καγκελάριο της Αυστρίας– και ο σύζυγός της είναι μαζί από την ηλικία των 18 ετών και έχουν αποκτήσει ήδη μια κόρη, την Εμα Αμάλια, που είναι σχεδόν τριών ετών.

Πριν από μερικούς μήνες, όταν η Μαρίν έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό μόδας Vogue, δημοσιογράφοι είχαν μιλήσει και με τον σύντροφό της, ο οποίος είχε δηλώσει ότι ο γάμος τους ήταν απλώς θέμα προγραμματισμού. Κανένας από τους δύο δεν έκανε πρόταση γάμου, ήταν μια κοινή απόφαση έπειτα από τόσα χρόνια σχέσης. Ο γάμος έγινε έξι εβδομάδες μετά τον θάνατο του πατέρα της πρωθυπουργού.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Lämmin kiitos onnitteluista ❤️ Kiitos myös upeille naisille, jotka teitte päivästämme unohtumattoman. Kiitos hääpäivän ikuistamisesta @amandalehtolaphoto, hääpotretista @minttusaarni, puvusta @anniruuthofficial ja @pinyamiu, kukista Tanja Lähdeaholle @floramore_oy ja vihkimisestä Eiralle. Kuva: Amanda Lehtola

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sanna Marin (@sannamarin) στις

Η φινλανδή πρωθυπουργός, που μεγάλωσε με τη μητέρα της και τη σύντροφό της, ανάρτησε στον λογαριασμό της στο Instagram μια φωτογραφία με τον σύζυγό της από τον γάμο τους και έγραψε στη λεζάντα: «Χθες είπαμε ο ένας στον άλλον το “Ναι”. Είμαι ευτυχισμένη και ευγνώμων που θα μοιραστώ τη ζωή μου με τον άντρα που αγαπώ. Εχουμε δει και έχουμε περάσει πολλά μαζί, έχουμε μοιραστεί χαρές και λύπες και υποστηρίξαμε ο ένας τον άλλον στα άσχημα και στην καταιγίδα. Ζήσαμε μαζί τη νεότητά μας, μεγαλώσαμε και μεγαλώνουμε με την αγαπημένη μας κόρη. Από όλους τους ανθρώπους, εσύ είσαι ο κατάλληλος για μένα. Σε ευχαριστώ που είσαι στο πλευρό μου».

Μιλώντας παλαιότερα σε περιοδικό για το θέμα του γάμου, η Μαρίν είχε πει ότι δεν επειδή δεν είναι «το πιο ρομαντικό άτομο στον κόσμο» θεωρεί τον θεσμό ένα νομικό συμβόλαιο. Πρόσθεσε, όμως, ότι ο Μάρκους και η Εμα είναι οι δύο πιο σημαντικοί άνθρωποι στη ζωή της, παρόλο που η πολιτική της καριέρα απαιτεί πλήρη αφοσίωση.

Ο 34χρονος σύζυγός της είναι στέλεχος εταιρείας τηλεπικοινωνιών και πρώην ποδοσφαιριστής.

Η πρωθυπουργός έγινε μέλος του δημοτικού συμβουλίου στο Τάμπερε, το 2012. Ηταν το πρώτο της πολιτικό πόστο. Από εκεί, η άνοδός της ήταν γοργή: επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου, βουλευτής με το κεντροαριστερό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, το 2015, υπουργός Μεταφορών το 2019 και πρωθυπουργός, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...