542
Οι φίλοι του Πανιωνίου στην «οικογενειακή κερκίδα» πανικόβλητοι από τη φωτοβολίδα που εκτόξευσαν εναντίον τους οι οπαδοί του «Δικεφάλου» |

Oργή για τη φωτοβολίδα ευθείας βολής κατά παιδιών στη Νέα Σμύρνη [Βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2018, 17:27
Οι φίλοι του Πανιωνίου στην «οικογενειακή κερκίδα» πανικόβλητοι από τη φωτοβολίδα που εκτόξευσαν εναντίον τους οι οπαδοί του «Δικεφάλου»
|

Oργή για τη φωτοβολίδα ευθείας βολής κατά παιδιών στη Νέα Σμύρνη [Βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2018, 17:27

Οργή και αποτροπιασμό προκάλεσε η εγκληματική ενέργεια οπαδού του ΠΑΟΚ στον αγώνα της Κυριακής με τον Πανιώνιο, να εκτοξεύσει φωτοβολίδα ευθείας βολής στην κερκίδα του γηπέδου της Νέας Σμύρνης όπου στη συντριπική τους πλειονότητα κάθονταν οικογένειες με μικρά παιδιά (δείτε το απίστευτο βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης κάτω).

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η ΠΑΕ Πανιώνιος ζήτησε να κινηθούν άμεσα όλες οι διαδικασίες για τον εντοπισμό του δράστη, ώστε να τιμωρηθεί παραδειγματικά, ενώ όπως έκανε γνωστό, ήδη εξετάζει το ενδεχόμενο να μη δώσει ξανά εισιτήρια σε οπαδούς συγκεκριμένων ομάδων της Σούπερ Λίγκας.

Το γεγονός ότι στη θρασύδειλη επίθεση της Κυριακής χρησιμοποίηθηκε εκτοξευστήρας ευθείας βολής δείχνει τον παραλογισμό που έχει κατακυριεύσει συγκεκριμένη μερίδα οπαδών που δεν διστάζουν ούτε μπροστά σε παιδιά να κάνουν τις ασχήμιες τους.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πανιωνίου:

«Το στάδιο της Νέας Σμύρνης, ανέκαθεν είναι από τα πλέον φιλόξενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο για τους αντίπαλους οπαδούς. Το περιστατικό στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χαρακτηριστεί ως «ατυχές». Η ρίψη φωτοβολίδας ευθείας βολής, σε ένα σημείο όπου κάθονταν κυρίως οικογένειες με μικρά παιδιά, δεν μπορεί παρά να μας εξοργίζει.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζήτησε σε όλους τους τόνους ‘συγγνώμη’ από τον φίλαθλο κόσμο του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ και αυτό είναι κάτι που μετριάζει την οργή και την αγανάκτησή μας. Περιμένουμε όμως και εμπράκτως να κινηθούν οι διαδικασίες για την εξεύρεση του δράστη και να παραδοθεί στην Αστυνομία προκειμένου να τιμωρηθεί παραδειγματικά για την πράξη του.

Παράλληλα, η Ελληνική Αστυνομία, είναι η μοναδική που χειρίζεται τις κάμερες στο στάδιο της Νέας Σμύρνης, αλλά και πραγματοποιεί τον σωματικό έλεγχο των οπαδών πριν την είσοδό τους σε αυτό. Επεδιδή λοιπόν, τα συστήματα ασφαλείας λειτουργούν κανονικά, εκτιμούμε πως έχει και το απαραίτητο υλικό στα χέρια της για την ταυτοποίηση και σύλληψη του δράστη.

Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ θέλει να διαβεβαιώσει τον φίλαθλο κόσμο της πως θα κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου να μην υπάρξει ανάλογο περιστατικό. Ήδη υπάρχει η σκέψη να μην χορηγηθούν ξανά εισιτήρια σε οπαδούς συγκεκριμένων ομάδων.

Με αυτά ως δεδομένα, εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας, προκειμένου να μπορεί με ασφάλεια ο κάθε ένας να έρχεται στο γήπεδο για να απολαμβάνει το ποδόσφαιρο».

ΠΑΟΚ: «Θα τους απομονώσουμε»

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό σε βάρος των φίλων του Πανιωνίου και δεσμεύθηκε ότι ομάδα της Θεσσαλονίκης θα απομονώσει τέτοιου είδους εγκληματικά στοιχεία (κάτι που έχει ειπωθεί και κατά το παρελθόν χωρίς ουσιαστικά αποτέλεσμα όπως μαρτυρά και το εν λόγω περιστατικό στη Ν. Σμύρνη).

Παράλληλα όμως, χαρακτήρισε ύποπτη τη χρονική συγκυρία της επίθεσης «απέναντι σε μία φιλική κερκίδα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Η σημερινή παραφωνία είναι τόσο ύποπτη, τόσο για τη στιγμή που έγινε, όσο και για το γεγονός πως έγινε απέναντι σε μια φιλική κερκίδα.

»Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ουδέποτε και με οποιονδήποτε τρόπο είχε εχθρικά συναισθήματα προς την ομάδα και τους φιλάθλους του Πανιωνίου και το ίδιο ισχύει για τους φιλάθλους μας. Εκ μέρους όσων εκφράζονται από τα παραπάνω, μια συγγνώμη από τους φιλάθλους του Πανιωνίου.

Επειδή όμως οι ομάδες μπορούν να γίνουν υποχείρια του ενός ηλιθίου, θα απομονώσουμε όσους περισσότερους μπορούμε», έγραψε συγκεκριμένα ο κ. Κυριάκος σε ανάρτησή του στο Facebook.

Η Νέα Σμύρνη είναι ένα εξαιρετικό γήπεδο, με φιλάθλους πολύ υποστηρικτικούς για την ομάδα τους και πάντα δεκτικούς στο…

Geplaatst door Κυριάκος Σ. Κυριάκος op Zondag 2 september 2018

Μέχρι τότε όμως, καλό είναι οι οικογενειάρχες που αγαπούν το ποδόσφαιρο και τους αρέσει να το παρακολουθούν ζωντανά μαζί με τα παιδιά τους, να έχουν τον νου τους μήπως φανεί κανένας «ηλίθιος» και απειλήσει τη σωματική τους ακεραιότητα…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...