230
Οι Αφροαμερικανοί συνέρρευσαν στην εκκλησία των βαπτιστών στο Ντιτρόιτ τιμώντας τη μνήμη της Αρίθα Φράνκλιν | REUTERS/Rebecca Cook

Δεκάδες εκατομμύρια, αλλά χωρίς διαθήκη, η κληρονομιά της Αρίθα Φράνκλιν

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2018, 16:56
Οι Αφροαμερικανοί συνέρρευσαν στην εκκλησία των βαπτιστών στο Ντιτρόιτ τιμώντας τη μνήμη της Αρίθα Φράνκλιν
|REUTERS/Rebecca Cook

Δεκάδες εκατομμύρια, αλλά χωρίς διαθήκη, η κληρονομιά της Αρίθα Φράνκλιν

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2018, 16:56

Μπροστά στο ενδεχόμενο μιας μακράς -και ενδεχομένως οδυνηρής- διαδικασίας είναι οι συγγενείς της Αρίθα Φράνκλιν, η οποία πέθανε χωρίς να αφήσει διαθήκη.

Η περιουσία της, η οποία ίσως ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, θα μοιραστεί ανάμεσα στους τέσσερις γιους της και σε άλλα μέλη της οικογενείας.

Η μεγάλη αφροαμερικανίδα τραγουδίστρια στο Λας Βέγκας, το 1978 (Lee McDonald/Las Vegas News Bureau/Handout via REUTERS)

Το ακριβές μέγεθος της περιουσίας είναι για την ώρα άγνωστο. Είναι πιθανό ότι οι δικηγόροι των κληρονόμων θα προσπαθήσουν να το μικρύνουν για φορολογικούς λόγους ενώ η Εφορία, για τους ίδιος λόγους, θα προσπαθήσει να εντοπίσει όσο το δυνατόν περισσότερα.

Οι νόμοι της Πολιτείας του Μίσιγκαν ορίζουν ότι οι γιοι της πρέπει να λάβουν ίσα τμήματα από την περιουσία ενώ, όπως γράφει o Guardian, για την ώρα δεν υπάρχει κάποια ένδειξη διαφωνιών μεταξύ τους.

Σε κάθε περίπτωση το μοίρασμα της περιουσίας μπορεί να πάρει πολλά χρόνια και να εξελιχθεί δημόσια. Οπως συχνά συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν αποκλείεται να πάρει οδυνηρή τροπή.

Ο Guardian σημειώνει ότι οι ειδικοί εξέφρασαν έκπληξη, αλλά όχι και σοκ, για το ότι ένα πλούσιο πρόσωπο σαν τη Φράνκλιν πέθανε χωρίς να αφήσει διαθήκη, παρά τις προτροπές του δικηγόρου της.

Πέρα από τα τραγούδια της, για τα οποία είχε τα δικαιώματα (αν και πολλά γράφτηκαν από άλλους καλλιτέχνες), η Φράνκλιν είχε σημαντική κινητή και ακίνητη περιουσία, απροσδιόριστης ακόμη αξίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...