144
Ο Γιόραμ βαν Κλάβερεν είχε ιδρύσει το δικό του κόμμα, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει καμία έδρα στις εθνικές εκλογές του 2017 | ANP

Ολλανδία: Πρώην βουλευτής αντιισλαμικού κόμματος έγινε μουσουλμάνος

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2019, 11:19
Ο Γιόραμ βαν Κλάβερεν είχε ιδρύσει το δικό του κόμμα, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει καμία έδρα στις εθνικές εκλογές του 2017
|ANP

Ολλανδία: Πρώην βουλευτής αντιισλαμικού κόμματος έγινε μουσουλμάνος

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2019, 11:19

Το Ισλάμ ασπάστηκε πρώην βουλευτής του ακροδεξιού, αντιμεταναστευτικού και αντιισλαμικού Κόμματος για την Ελευθερία (PVV) της Ολλανδίας.

Ο Γιόραμ βαν Κλάβερεν, 39 ετών, δήλωσε ότι η συγγραφή ενός βιβλίου για το Ισλάμ άλλαξε τις απόψεις του και τον έκανε να ασπαστεί τη θρησκεία αυτή τον περασμένο Οκτώβριο, σύμφωνα με όσα ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Κλάβερεν διετέλεσε βουλευτής του ακροδεξιού Κόμματος για την Ελευθερία» (PVV) από το 2010 έως το 2014. Παραιτήθηκε από μέλος του κόμματος μετά από τις ρατσιστικές δηλώσεις του αρχηγού Γκερτ Βίλντερς για τους Μαροκινούς.

Τότε δημιούργησε το δικό του κόμμα, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει εκπροσώπηση στο κοινοβούλιο στις εθνικές εκλογές του 2017 και εγκατέλειψε την πολιτική.

Η μεταστροφή του Κλάβερεν ακολουθεί τα βήματα του Αρνουντ Βαν Ντορν, ενός ακόμα πρώην μέλους του PVV, που ασπάστηκε το Ισλάμ.

Ο βαν Ντορν επαίνεσε τον Κλάβερεν, τονίζοντας ότι ποτέ του δεν διανοήθηκε ότι θα δει τόσες πολλές προσχωρήσεις στο Ισλάμ από μέλη του πρώην κόμματός του.