341
Ο κυβερνητικός κεπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου | Intime/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οικονόμου: Σε δόσεις η πληρωμή των λογαριασμών του ηλεκτρικού

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2021, 13:02
Ο κυβερνητικός κεπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου
|Intime/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οικονόμου: Σε δόσεις η πληρωμή των λογαριασμών του ηλεκτρικού

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2021, 13:02

Πρόσθετα μέτρα και παρεμβάσεις με στόχο την ελάφρυνση των νοικοκυριών από το κύμα ανατιμήσεων που πλήττει την παγκόσμια οικονομία, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Σε δηλώσεις του την Κυριακή στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι μεταξύ άλλων σχεδιάζεται η δυνατότητα πληρωμής των λογαριασμών ρεύματος σε δόσεις, ο διπλασιασμός του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης πριν από το 2023, αλλά και η περαιτέρω μείωση της προκαταβολής φόρου.

Σε ό,τι αφορά την ενέργεια,  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «από την πρώτη στιγμή είπαμε θα αντιμετωπίσουμε αυτά που έρχονται με ένα συγκεκριμένο πλαίσιο πολιτικής. Είπαμε ότι θα καλύψουμε το 80% των ανατιμήσεων για όλους, από τις 300 μέχρι τις 600 κιλοβατώρες, διπλασιάσαμε τα χρήματα που θα δίνουμε, κι επειδή οι ανατιμήσεις ενδεχομένως δυσκολέψουν κάποιους, για να μη μείνει ο κόσμος χωρίς ρεύμα, δίνουμε τη δυνατότητα μιας δοσοποίησης, μέτρο το οποίο θα εξειδικευτεί το επόμενο διάστημα, για να μπορεί ο κόσμος να μετατοπίζει κάποιες από τις υποχρεώσεις του».

Πρόσθεσε ακόμη: «Έχουμε πει ότι αυτό θα ισχύσει μέχρι το τέλος του χρόνου, δηλαδή μέχρι τους λογαριασμούς του πρώτου διμήνου της επόμενης χρονιάς και μετά όσο είναι δυναμικό το φαινόμενο των ανατιμήσεων στην ενέργεια, θα παρεμβαίνουμε».

Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση προανήγγειλε ότι θα διπλασιάσει το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) επισημαίνοντας ότι «όσο η οικονομία αποδίδει και όσο υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, πολλαπλασιάζονται οι δυνατότητές μας να σταθούμε στο πλευρό του κόσμου».

Για το επίδομα θέρμανσης, επισήμανε ότι γίνεται μια προσπάθεια ώστε να δοθεί πιο νωρίς, ωστόσο υπογράμμισε ότι θα πρέπει ο κόσμος να σπεύσει να δηλώσει στην πλατφόρμα για να πάρει την επιδότηση. «Φέτος έχουν διευρυνθεί τόσο πολύ και τα περιουσιακά κριτήρια και τα εισοδηματικά έτσι ώστε να μπορέσει να μπει πάρα πολύς κόσμος στην προστασία του επιδόματος. Υπολογίζουμε ότι θα ενισχυθούν γύρω στα 1,5 εκατ. νοικοκυριά», συμπλήρωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης πριν το 2023. Σε σχετικό ερώτημα είπε ότι «θα τα πει ο Πρωθυπουργός στην ώρα τους», ενώ για την προκαταβολή του φόρου είπε ότι θα συνεχίσει να είναι στο 50% και όσο τα πράγματα είναι καλά, μπορεί να μειωθεί και περαιτέρω.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News