476
Η Άννα Μπαλάν δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου | .

Η συνάντηση Μητσοτάκη με την Tik Toker που δίνει φωνή στα άτομα με προβλήματα όρασης

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2021, 12:25
Η Άννα Μπαλάν δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου
|.

Η συνάντηση Μητσοτάκη με την Tik Toker που δίνει φωνή στα άτομα με προβλήματα όρασης

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2021, 12:25

Συνάντηση με την Άννα Μπαλάν είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Άννα, που αντιμετωπίζει πρόβλημα όρασης, είναι Tik Toker με 79.000 followers, η οποία δίνει μέσα από τα βίντεό της απαντήσεις για την καθημερινότητα των ατόμων με μερική ή ολική απώλεια όρασης.

Γεννήθηκε στη Μολδαβία και εργάζεται ως ηθοποιός στην Ελλάδα. Όπως γράφει η ίδια προλογίζοντας τo podcast της: «Είμαι η Άννα και έχω γεννηθεί με ολική απώλεια όρασης και σε αυτό το podcast θα προσπαθήσω να σας βάλω στον κόσμο μου μέσω της ‘οπτικής’ μου πάνω σε θέματα που αφορούν την αναπηρία μου και άλλες. Θα ακούσετε μερικές από τις εμπειρίες, απόψεις και συζητήσεις μου με άλλα άτομα με αναπηρία και ελπίζω να μάθετε κάτι καινούργιο και να διαλευκανθούν τυχόν απορίες σας».

Με αφορμή την ημέρα του «Λευκού Μπαστουνιού» -η οποία τιμάται στις 15 Οκτωβρίου- η Άννα δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο βίντεο που ανέβασε στον λογαριασμό της, με τίτλο «Η συνάντησή μου με τον Πρωθυπουργό!», εμφανίζεται αρχικά να δέχεται ένα τηλεφώνημα. Ο κ. Μητσοτάκης ακούγεται να λέει «Άννα καλησπέρα» και αμέσως μετά το βίντεο μεταφέρεται στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Γεια σου Άννα. Σε κάλεσα σήμερα εδώ για να μιλήσουμε για την Παγκόσμια Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού και για να μου πεις πώς μπορούμε να βοηθήσουμε ώστε να κάνουμε τη ζωή των ανθρώπων με προβλήματα όρασης πιο εύκολη, καλύτερη» λέει στην Άννα Μπαλάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ίδια απαντά ως εξής:

«Ας μπούμε κατ’ ευθείαν στο θέμα κύριε πρωθυπουργέ. Θα ήθελα να υπάρχουν περισσότερα φανάρια, όπως αυτά στο Σύνταγμα, με ηχητική αναγγελία του χρόνου, με το πάτημα ενός κουμπιού. Πιστεύω επίσης ότι ένα αυτοκίνητο με τον προσωπικό μου σοφέρ θα με διευκόλυνε πάρα πολύ (σ.σ. γέλια). Πέρα από την πλάκα όμως, η ψηφιακή προσβασιμότητα, δηλαδή οι σελίδες στο ίντερνετ να είναι φτιαγμένες ώστε η πλοήγηση να είναι αδιάλειπτη, είναι επίσης πολύ σημαντική. Και τέλος, να δοθεί μεγαλύτερη σημασία για τον κινητικό προσανατολισμό, και για την απόκτηση σκύλου οδηγού που είναι θεμελιώδη βήματα για τη γρήγορη ανεξαρτητοποίηση ατόμων σαν κι εμένα».

Ο πρωθυπουργός, στη συνέχεια λέει στην Άννα:

«Έχω εδώ το πόρισμα για την κινητικότητα, τον προσανατολισμό και τις δεξιότητες των ατόμων με οπτική αναπηρία. Την επόμενη εβδομάδα θα σου το στείλω και σε γραφή Μπράιγ και πιστεύω ότι θα απαντηθούν πολλά από τα ερωτήματα που έθεσες σήμερα»

Δείτε το βίντεο από το Tik Tok της Άννας Μπαλάν:

@anna__balanΗ συνάντηση μου με τον Πρωθυπουργό! #τυφλος #τυφλότητα #πρωθυπουργός #μητσοτακης #greektiktok #fy #foryou #αμεα #ελληνικοτικτοκ #tiktokgreece♬ πρωτότυπος ήχος – anna__balan

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...