452
Ο 53χρονος κατά την αποχώρησή του από το ανακριτικό γραφείο | INTIMEnews

Oικονόμου: Εως και ισόβια ο 53χρονος στον Κολωνό με την αλλαγή του ΠΚ – Ανεστάλη η ιδιότητα μέλους της ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2022, 14:05
Ο 53χρονος κατά την αποχώρησή του από το ανακριτικό γραφείο
|INTIMEnews

Oικονόμου: Εως και ισόβια ο 53χρονος στον Κολωνό με την αλλαγή του ΠΚ – Ανεστάλη η ιδιότητα μέλους της ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2022, 14:05

Με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη ο παιδεραστής και μαστροπός του Κολωνού μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή έως και ισόβιας κάθειρξης, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κληθείς να σχολιάσει την περίπτωση του 53χρονου συλληφθέντος και τις φωτογραφίες του με στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε ότι ο 53χρονος συλληφθείς για τον βιασμό και τη σεξουαλική εκμετάλλευση της 12χρονης στον Κολωνό, ήταν μέλος της Νέας Δημοκρατίας, αλλά πλέον, όπως είπε, η ιδιότητά του είναι σε αναστολή.

«Τα όσα έχουν αποκαλυφθεί είναι φρικτά, αποτρόπαια. Είναι σοκαρισμένη η κοινωνία. Η Αστυνομία, η Δικαιοσύνη φροντίζουν να αποσαφηνιστεί κάθε πτυχή, να τιμωρηθεί ο ενορχηστρωτής και οι συνένοχοι. Με τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα έχουν αυστηροποιηθεί οι ποινές. Αν κριθεί ένοχος και καταδικαστεί, μπορεί να καταδικαστεί μέχρι και με ισόβια», απάντησε ο εκπρόσωπος σε σχετική ερώτηση.

«Πράγματι», είπε, «ήταν μέλος της ΝΔ είναι σε αναστολή η ιδιότητά του» και χαρακτήρισε απαράδεκτη και αδιανόητη «οποιαδήποτε προσπάθεια επικοινωνιακής εκμετάλλευσης της υπόθεσης, στοχοποιώντας πρόσωπα που έχουν φωτογραφηθεί μαζί του αγνοώντας το ποιόν του».

Οπως επανέλαβε ο κ. Οικονόμου, ουδείς εξ αυτών με τους οποίους φωτογραφήθηκε ο 53χρονος, δεν γνώριζε το ποιόν του. Πλέον, τόνισε, «πρέπει να εστιάσουμε στο φρικτό αδίκημα και στη στήριξη του θύματος».

Σπίρτζης: Ο Πατούλης εκθείαζε δημοσίως το ήθος του

«Το γεγονός ότι το κτήνος από τον Κολωνό που βίαζε και εξέδιδε 12χρονο κορίτσι, είναι σάρκα από τη σάρκα της ΝΔ και έχει φωτογραφηθεί με τα μισά στελέχη του κόμματος, από μόνο του δεν είναι αναγκαστικά μεμπτό, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι εξ αυτών, όπως ο κ. Πατούλης, εκθείαζαν δημοσίως το ήθος του», παρατήρησε από την πλευρά του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.

«Ωστόσο -σημείωσε- προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι οι Αρχές ακόμα δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των δύο συλληφθέντων, όσο και των 213 ατόμων που ήρθαν σε επαφή με τον 53χρονο αφού είχαν δει πρώτα το πορνογραφικό υλικό, προκειμένου να ταυτοποιηθούν από ενδεχόμενα άλλα θύματα».

«Οποιαδήποτε καθυστέρηση, τόσο στη δημοσιοποίηση των στοιχείων τους όσο και στην έρευνα κινητών και υπολογιστών τους, όπως είχε γίνει στην περίπτωση Λιγνάδη, δεν θα είναι απλά αισχρή και εγκληματική. Θα είναι απόπειρα συγκάλυψης», καταλήγει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Για ένα ακόμη δείγμα αποτελεσματικότητας της ΕΛ.ΑΣ, έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, χαρακτηρίζοντας αυτονόητο ότι η έρευνα θα φτάσει μέχρι το τέλος.

«Η σύλληψη του 53χρονου στον Κολωνό, αποτελεί ένα ακόμη δείγμα επαγγελματισμού και αποτελεσματικότητας της Ελληνικής Αστυνομίας. Η παιδοφιλία και η κακοποίηση παιδιών αποτελούν τα πλέον αποτρόπαια εγκλήματα.

»Αυτονόητο είναι πως η έρευνα θα φτάσει μέχρι το τέλος και πως στην υπόθεση θα χυθεί άπλετο φως. Τον τελευταίο λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη.

»Η νοσηρότητα και ο σκοταδισμός δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία μας», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter, o υπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...