286
Η επίθεση έγινε την ώρα που το λεωφορείο κατευθυνόταν για το γήπεδο για τον προημιτελικό του Champions Leage με τη Μονακό | Reuters / Kai Pfaffenbach Livepic

«Οικονομικά» τα κίνητρα του βομβιστή της Ντόρτμουντ!

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2017, 11:33
Η επίθεση έγινε την ώρα που το λεωφορείο κατευθυνόταν για το γήπεδο για τον προημιτελικό του Champions Leage με τη Μονακό
|Reuters / Kai Pfaffenbach Livepic

«Οικονομικά» τα κίνητρα του βομβιστή της Ντόρτμουντ!

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2017, 11:33

Η γερμανική αστυνομία έχει στα χέρια της τον βασικό ύποπτο της επίθεσης με εκρηκτικά στο λεωφορείο της Μπορούσια Ντόρτμουντ την περασμένη εβδομάδα, τα κίνητρα του οποίου μάλλον ήταν οικονομικά, αναφέρουν οι Αρχές.

Πρόκειται για έναν 28χρονο με γερμανική και ρωσική υπηκοότητα, τον Σεργκέι Β., ο οποίος φαίνεται πως δεν έχει σχέσεις με τον ριζοσπαστικό ισλαμισμό. Αντιθέτως ο άνδρας είναι χρηματιστής, ο οποίος πόνταρε στην πτώση των μετοχών της ομάδας για να βγάλει χρήματα.

Η Wall Street Journal αναφέρει συγκεκριμένα ότι ο ύποπτος είχε πάρει δάνειο στις 3 Απριλίου για να αγοράσει 15.000 options, ποντάροντας στο ενδεχόμενο πτώσης της μετοχής της Ντόρτμουντ (πολλοί εύρωστοι οικονομικά ευρωπαϊκοί σύλλογοι είναι στο χρηματιστήριο). Ο 28χρονος σκόπευε να αποκομίσει κέρδος ρίχνοντας με την επίθεση την αξία της μετοχής.

Φέρεται μάλιστα να διέμενε στο ίδιο ξενοδοχείο όπου είχαν καταλύσει οι παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας και σε δωμάτιο που έβλεπε στο σημείο ακριβώς όπου σημειώθηκε η έκρηξη.

Η γερμανική αστυνομία είχε εκφράσει σχεδόν από την αρχή δεύτερες σκέψεις σχετικά με τα κίνητρα της βομβιστικής επίθεσης στο πούλμαν της ομάδας και τέθηκε υπό αμφισβήτηση η θεωρία περί «ισλαμιστικού χτυπήματος». Αμέσως μετά την επίθεση είχε συλληφθεί ένας 25χρονος Ιρακινός, ο οποίος είχε «ισλαμιστικούς δεσμούς», όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, αργότερα όμως αφέθηκε ελεύθερος.

Η επίθεση στις 11 Απριλίου σόκαρε την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη και τους φιλάθλους. Σημειώθηκε την ώρα που το λεωφορείο της ομάδας κατευθύνονταν στο γήπεδο του Ντόρτμουντ για τον πρώτο προημιτελικό αγώνα με τη Μονακό για το Champions League. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την επόμενη ημέρα και η γερμανική ομάδα, επηρεασμένη από την επίθεση, ηττήθηκε.

Είχαν σημειωθεί τρεις εκρήξεις δίπλα στο πούλμαν που μετέφερε τους παίκτες της Ντόρτμουντ ενώ βρισκόταν περίπου 10 χιλιόμετρα μακριά από το γήπεδο. Το λεωφορείο υπέστη ζημιές σε δύο σημεία και ένας παίκτης τραυματίστηκε στο χέρι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...