486
Εικόνα του τουνελ διαφυγής, μήκους 30 μέτρων, που είχαν κατασκευάσει |

Οικογένεια παλαιοχριστιανών επιτέθηκε σε αστυνομικούς – είχαν τόξα, βέλη και αυτοσχέδια όπλα, μέχρι τούνελ διαφυγής!

Protagon Team Protagon Team 16 Φεβρουαρίου 2024, 17:11
Εικόνα του τουνελ διαφυγής, μήκους 30 μέτρων, που είχαν κατασκευάσει
|

Οικογένεια παλαιοχριστιανών επιτέθηκε σε αστυνομικούς – είχαν τόξα, βέλη και αυτοσχέδια όπλα, μέχρι τούνελ διαφυγής!

Protagon Team Protagon Team 16 Φεβρουαρίου 2024, 17:11

Σκηνές από ταινία τρόμου θύμισαν όσα αντίκρισαν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και της ΕΚΑΜ στη θέση «Σαΐτας» στο Μάννα Κορινθίας, όπου κλήθηκαν να επέμβουν έπειτα από καταγγελία για πυρπόληση αγροτικού οχήματος το περασμένο Σάββατο. Η καταγγελία ήρθε να προστεθεί σε σειρά αντίστοιχων άλλων για τα μέλη πολύτεκνης οικογένειας που φέρονται να προκαλούσαν καταστροφές σε περιουσίες στην περιοχή.

Ζώντας σε πρωτόγονες συνθήκες – σε ένα τροχόσπιτο και μία χωμάτινη καλύβα-  μαζί με τη γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά τους, ο 45χρονος πατέρας, που κατηγορείται ότι έβαλε τη φωτιά στο αγροτικό το Σάββατο,, διατηρούσε ολόκληρο οπλοστάσιο στο αυτοκίνητό του, αποτελούμενο κυρίως από αυτοσχέδια όπλα, τόξα και βέλη, αλλά και ένα πολεμικό τυφέκιο.

Οπως διαπιστώθηκε μάλιστα, είχαν κατασκευάσει μέχρι και τούνελ διαφυγής (το γιατί παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστο), μήκους 30 μέτρων, το οποίο και χρησιμοποίησαν κατά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Ολα άρχισαν το  βράδυ του περασμένου Σαββάτου, όταν  67χρονος κυνηγός μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου και υπέβαλε έγκληση εις βάρος άγνωστου δράστη για εμπρησμό του  αγροτικού του αυτοκινήτου. Από την προανάκριση προέκυψε ότι δράστης του εμπρησμού ήταν ο 45χρονος,

Την επόμενη ημέρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ και της ΕΚΑΜ, μετέβησαν στο σημείο παρουσία εισαγγελέα, όπου ήρθαν αντιμέτωποι με τον 45χρονο, την 39χρονη γυναίκα του, την 22χρονη κόρη του και ένα ακόμη ανήλικο άτομο.

Στη θέα των αστυνομικών τα μέλη της οικογένειας τούς επιτέθηκαν, με την 22χρονη κορη να τραυματίζει έναν εξ αυτων στο κεφάλι. Στη συνέχεια άρπαξαν τα όπλα που είχαν κρυμμενα και άρχισαν να πυροβολούν, χρησιμοποιώντας το τούνελ που είχαν κατασκευάσει κάτω από την καλύβα για τη διαφυγή τους.

Τελικά, λίγη ώρα αργότερα, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Σήμερα (12.2) το πρωί υλοποιήθηκε επιχείρηση, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος  Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, της Διμοιρίας Υποστήριξης Κορινθίας, της Α΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, με τη συνδρομή μιας Ομάδας της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν 4 ημεδαποί, ηλικίας 45, 39 και 22 ετών, αντίστοιχα και 1 ανήλικος, για τους οποίους σχηματίσθηκε δικογραφία για εμπρησμό, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή, απείθεια, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αντίσταση και περί όπλων.

Ειδικότερα, έπειτα από σχετική καταγγελία ημεδαπού για εμπρησμό και από την προανάκριση που διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης προέκυψε ότι ο δράστης είναι ο 45χρονος. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, χθες (11.2) πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 45χρονου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Κορινθίας, παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Οι κατηγορούμενοι αρχικά αντιστάθηκαν και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και κατάφεραν να διαφύγουν, ωστόσο στη συνέχεια εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

1 αεροβόλο όπλο,
102 σφαίρες κυνηγετικού όπλου,
81 φυσίγγια,
7 αυτοσχέδια τόξα,
20 βέλη,
4 μαχαίρια,
1 αυτοσχέδιο τυφέκιο,
1 τσεκούρι.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, με εντολή του οποιου τα ανήλικα παιδιά της οικογένειας μεταφέρθηκαν στο σπίτι της κόρης του 45χρονου που έχει αποκτήσει από άλλον γάμο. Και οι τέσσερις αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι και ορίστηκε δικάσιμος για τις 20 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...