397
Αυτή είναι η επίμαχη δορυφορική εικόνα στην οποία εικονίζονται τα «αντικείμενα» στις 11 Μαρτίου στον δρόμο όπου στο ίδιο ακριβώς σημείο με τα εικονιζόμενα αντικείμενα εντοπίστηκαν τρεις εβδομάδες μετά πτώματα αμάχων | Maxar Technologies

Οι New York Times αποκαλύπτουν: Οι εκτελέσεις στην Μπούτσα είχαν γίνει πριν εβδομάδες

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2022, 11:38
Αυτή είναι η επίμαχη δορυφορική εικόνα στην οποία εικονίζονται τα «αντικείμενα» στις 11 Μαρτίου στον δρόμο όπου στο ίδιο ακριβώς σημείο με τα εικονιζόμενα αντικείμενα εντοπίστηκαν τρεις εβδομάδες μετά πτώματα αμάχων
| Maxar Technologies

Οι New York Times αποκαλύπτουν: Οι εκτελέσεις στην Μπούτσα είχαν γίνει πριν εβδομάδες

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2022, 11:38

Είναι μια θηριωδία του ρωσικού στρατού. Δεκάδες άμαχοι στην Μπούτσα εκτελέστηκαν, αφέθηκαν στους δρόμους και στα πεζοδρόμια άταφοι ή μεταφέρθηκαν σε ομαδικούς τάφους που φτιάχτηκαν βιαστικά. Ή μήπως «προκοβάτσια» της Δύσης, όπως καταγγέλλει κατά την προσφιλή της τακτική η Μόσχα; Οι New York Times δεν έχουν αμφιβολίες: ύστερα από ανάλυση δορυφορικών εικόνων, εντόπισαν στις φωτογραφίες ίχνη πτωμάτων που κείτονταν στους δρόμους.

Καθώς η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί σοκαρισμένη τις εικόνες από τη κωμόπολη αυτή βορειοδυτικά του Κιέβου, στην οποία μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων εντοπίστηκαν τα πτώματα εκατοντάδων κατοίκων παρατημένα στους δρόμους, το ποιος ευθύνεται για αυτήν τη φρικαλεότητα αποτελεί μια νέα μάχη μέσα στον πόλεμο. Ακόμα και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ οι Ρώσοι ισχυρίστηκαν ότι οι εκτελέσεις δεν έγιναν από τους ρώσους στρατιώτες που είχαν υπό τον έλεγχό τους την πόλη όλες αυτές τις εβδομάδες.

Οι Ρώσοι λένε ότι πρόκειται για σκηνοθετημένο σκηνικό, ότι δηλαδή οι νεκροί τοποθετήθηκαν στους δρόμους από τους Ουκρανούς μετά την αποχώρηση του ρωσικού στρατού στις 30 Μαρτίου «για λόγους προπαγάνδας». Δεν εξηγούν πώς πέθαναν αυτοί οι άνθρωποι αρκετοί εκ των οποίων βρέθηκαν με τα χέρια δεμένα στην πλάτη.

Και τα στοιχεία εναντίον της Μόσχας πληθαίνουν.

Ο περισσότεροι νεκροί φαίνεται ότι εκτελέστηκαν στη μέση του δρόμου και οι σοροί τους αφέθηκαν εκεί. Επίκεντρο αυτής της πράξης βαρβαρότητας είναι ο δρόμος Γιαμπλόνσκα όπου βρέθηκαν οι περισσότεροι νεκροί. 

Οι New York Times πραγματοποίησαν έρευνα για αυτό το ζήτημα με τη συνδρομή της εταιρείας Maxar Technologies, οι δορυφόροι της οποίας καταγράφουν συνεχώς εικόνες από την επιφάνεια της Γης. 

Σε μια από τις εικόνες αυτές, που έχει ημερομηνία 11 Μαρτίου, όταν η Μπούτσα βρισκόταν υπό ρωσικό έλεγχο, διακρίνονται αρκετες σκιές διάσπαρτες στον άδειο δρόμο. Η ανάλυση των εικόνων δεν είναι τόσο καλή ώστε να είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι πρόκειται για πτώματα. Όμως το περίγραμμά τους παραπέμπει σε σορούς ανθρώπων. Κατά την εφημερίδα το πιο σημαντικό στοιχείο είναι ότι το κάθε ένα από αυτά τα «αντικείμενα» βρίσκεται επί τρεις εβδομάδες στο ίδιο ακριβώς σημείο που μετά την αποχώρηση του ρωσικού στρατού βρέθηκε κάποιο πτώμα. 

Οι NY Times ανέφεραν επίσης στο ρεπορτάζ τους ότι έχουν στην κατοχή τους βίντεο αλλά και δορυφορικές εικόνες που επιβεβαιώνουν ότι πολλοί άμαχοι δολοφονήθηκαν στην Μπούτσα πριν από 3-4 εβδομάδες όταν η πόλη ήταν υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού. 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...