177
Οι εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στο Αμύνταιο | ΙΝΤΙΜΕnews

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης με εντολή για διπλασιασμό της παραγωγής λιγνίτη

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2022, 09:57
Οι εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στο Αμύνταιο
|ΙΝΤΙΜΕnews

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης με εντολή για διπλασιασμό της παραγωγής λιγνίτη

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2022, 09:57

 

Διπλασιασμό της παραγωγής λιγνίτη προβλέπει το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που ενεργοποιείται για την αντιμετώπιση του ακραίου σεναρίου πλήρους διακοπής του ρωσικού αερίου, ενώ  παράλληλα επανεξετάζεται και ο προγραμματισμός απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων.

Οπως γράφει η «Καθημερινή», η ΔΕΗ αναμένεται να παραδώσει εντός της ημέρας στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ετήσιο πλάνο παραγωγής των ορυχείων της, το οποίο φέρεται να προβλέπει διπλασιασμό της λιγνιτικής παραγωγής.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, οι αρμόδιες διευθύνσεις των ορυχείων Δυτικής Μακεδονίας και Μεγαλόπολης έχουν λάβει ήδη τη σχετική εντολή.

Σε σύσκεψη στο Μαξίμου με τη συμμετοχή του υπουργού Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και του επικεφαλής της ΔΕΗ Γιώργου Στάσση, τέθηκε επίσης το ζήτημα απόσυρσης των υφιστάμενων λιγνιτικών μονάδων το 2025 αντί του 2023 που έχει προγραμματίσει η ΔΕΗ.

Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης τη μετατροπή της λειτουργίας πέντε μονάδων φυσικού αερίου σε πετρέλαιο, και στο πλαίσιο αυτό το προηγούμενο δεκαήμερο έγιναν και τα απαιτούμενα τεστ των μονάδων προκειμένου να διαπιστωθεί η ετοιμότητά τους.

Εξάλλου σήμερα αναμένεται να καταθέσει στο υπουργείο και ο ΔΕΣΦΑ την προκαταρκτική μελέτη κόστους-οφέλους για την προσθήκη νέας αποθήκης στις εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...