656
Ο δημοφιλής Patron. Toυ αρέσουν τα τυριά και δεν του ξεφεύγουν οι νάρκες | Instagram

Τιμή και δόξα στον Patron, τον ουκρανό σκύλο που «μυρίζεται» εκρηκτικά

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2022, 16:20
Ο δημοφιλής Patron. Toυ αρέσουν τα τυριά και δεν του ξεφεύγουν οι νάρκες
|Instagram

Τιμή και δόξα στον Patron, τον ουκρανό σκύλο που «μυρίζεται» εκρηκτικά

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2022, 16:20

Ο Patron, το όνομα του οποίου στα ουκρανικά σημαίνει «φυσίγγι», είναι ένα σκυλί ειδικά εκπαιδευμένο για να εντοπίζει νάρκες και, σύμφωνα με την ουκρανική κυβέρνηση, από την έναρξη του πολέμου έχει βοηθήσει στον εντοπισμό περισσότερων από 250 ρωσικών εκρηκτικών μηχανισμών στο Τσερνίχιβ. Τη δουλειά τού πυροτεχνουργού, ο σκύλος την έμαθε από τον ιδιοκτήτη του, Μιχαΐλο Ιλιεφ.

Ο μικρός και τριχωτός στρατιώτης είναι μια χαρούμενη νότα στον ζόφο του πολέμου, μια ευκαιρία να σχηματιστούν χαμόγελα στα πρόσωπα των Ουκρανών, που δεν αντέχουν άλλο τις δραματικές ιστορίες του πολέμου. Γι’ αυτό και οι πολίτες, αλλά και η ουκρανική κυβέρνηση έκαναν το χαριτωμένο τετράποδο, ήρωα. Στο Facebook και στο Instagram, μάλιστα, ο Patron έχει δικές του σελίδες, μέσω των οποίων γίνονται γνωστά τα κατορθώματά του. Το βίντεο, δε, που το Τζακ Ράσελ φορά το γιλέκο του και πηδάει στην αγκαλιά ενός στρατιώτη έχει αποσπάσει σχεδόν ένα εκατ. likes.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Патрон??? (@patron_dsns)

Κατά τη διάρκεια της βράβευσής του, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι τα παιδιά έχουν λατρέψει τον Patron και με τη βοήθειά του, εκπαιδεύονται σε ειδικά σεμινάρια που οργανώνονται, στο να κατανοήσουν τους κανόνες ασφαλείας σε περιοχές όπου υπάρχουν νάρκες. Η ενημέρωση των κατοίκων για τους κινδύνους από τις νάρκες ήταν μια συνεχής και δύσκολη προσπάθεια που έκανε ο στρατός στο Τσερνίχιβ -και όχι μόνον εκεί- μετά από αναφορές, ότι οι ρωσικές δυνάμεις που υποχωρούσαν άφηναν θαμμένες νάρκες ξηράς και βόμβες.

Μαζί με την παραλαβή του βραβείου την Κυριακή, ο Patron συνάντησε επίσης τον πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, ο οποίος βρισκόταν στην Ουκρανία, σε μια μη προαναγγελθείσα για λόγους ασφαλείας επίσκεψη στον Ζελένσκι. Κάποια στιγμή που το σκυλί ξεκίνησε να γαυγίζει ασταμάτητα, ο ουκρανός πρόσεδρος ζήτησε από τον Τριντό να χτυπήσει τις τσέπες του και να κάνει πως ψάχνει λιχουδιές. «Ο σκύλος ήταν εξαιρετικά χαρούμενος που γνώρισε έναν αληθινό φίλο της Ουκρανίας», ανέφεραν τα ουκρανικά Μέσα, «παρόλο που ο κ. Τριντό δεν κατάφερε να βρει ένα κομμάτι από το αγαπημένο τυρί του Patron».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...