348
Ο Νίκος Παππάς στο πλατό της εκπομπής «Δεύτερη Ματιά», απαρνείται ξανά τον Μανώλη Πετσίτη | Youtube

Ο υπουργός Πετσίτης, ο Παππάς και μία «ορθή επανάληψη»

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2019, 17:33
Ο Νίκος Παππάς στο πλατό της εκπομπής «Δεύτερη Ματιά», απαρνείται ξανά τον Μανώλη Πετσίτη
|Youtube

Ο υπουργός Πετσίτης, ο Παππάς και μία «ορθή επανάληψη»

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2019, 17:33

O υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ήταν καλεσμένος στην πρεμιέρα της μεταμεσονύκτιας πια εκπομπής «Δεύτερη Ματιά» στην ΕΡΤ και για μία ακόμη φορά κλήθηκε να μιλήσει για τον Μανώλη Πετσίτη και τη σχέση τους την εποχή που ο διαβόητος μυστικοσύμβουλος -και παιδικός του φίλος- κυκλοφορούσε με άνεση στους διαδρόμους του Μαξίμου και της Κουμουνδούρου.

Για όσους δεν άντεξαν να παρακολουθήσουν, περασμένα μεσάνυχτα, ολόκληρη τη συνέντευξη, το ΑΠΕ-ΜΠΕ φρόντισε να τους ενημερώσει μέσω της απομαγνητοφώνησής της – μια πρωτοβουλία όμως, που τελικά κόντεψε να αποδειχθεί καταστροφική για τον ίδιο τον υπουργό και συνολικά την κυβέρνηση.

Ο λόγος; Μία φράση που έβαλε στα χείλη του κ. Παππά το κρατικό πρακτορείο, σύμφωνα με την οποία ο «παλιόφιλος Πετσίτης» θα μπορούσε να βρεθεί ακόμα και σε υπουργικό θώκο!

Η αναπαραγωγή του τηλεγραφήματος του Πρακτορείου προκάλεσε, όπως ήταν επόμενο, σάλο, καθώς πλέον ο «Μανόλο» του Μαξίμου παρουσιάστηκε εκ παραδρομής -όπως αποδείχθηκε- τόσο δικτυωμένος που θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμα και υπουργικό αξίωμα.

Αρόν άρον και μπροστά στη θύελλα αντιδράσεων που ξεσήκωσε η λανθασμένη μεταφορά της απάντησης Παππά για τον παιδικό του φίλο -και νυν «άγνωστο» του ΣΥΡΙΖΑ- το Αθηναϊκό Πρακτορείο προχώρησε σε διόρθωση (φωτογραφία πάνω) στην οποία διευκρινίζονταν τα ακόλουθα:

Στο τηλεγράφημα που μεταδόθηκε στις 8.17 π.μ., εκ παραδρομής και λόγω λάθους στην απομαγνητοφώνηση αποδόθηκε στον υπουργό η φράση «ήταν κοντά μας για ένα διάστημα, πήρε τη δική του πορεία με τις δικές του επιλογές. Το πιο εύκολο θα ήταν να πάρει υπουργική θέση που ποτέ δεν πήρε», αντί της ορθής «ήταν κοντά μας για ένα διάστημα, πήρε τη δική του πορεία με τις δικές του επιλογές. Όταν γίναμε κυβέρνηση το πιο εύκολο πράγμα θα ήταν να πάρει μια κανονική, τυπική θέση δίπλα μου ή σε κάποιον υπουργό. Κι αυτό το πράγμα δεν συνέβη» (δείτε κάτω τη σχετική αναφορά στο 4.00 του βίντεο).

Μία ακόμη «περιπέτεια» του Νίκου Παππά με αφορμή τον σύμβουλο Πετσίτη είχε πάρει τέλος, καθώς όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός, ο άλλοτε «κολλητός» του πήρε πια τη δική του πορεία (αφού όμως προηγήθηκαν οι αποκαλύψεις για τον πολύπλευρο ρόλο του ως μεσάζων κυβέρνησης – επιχειρηματικών συμφερόντων και όχι μόνο).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...