221
Ο Νίκος Βούτσης απάντησε και στο ερώτημα για ενδεχόμενη πρόταση μομφής σε βάρος του | INTIMEnews

Ο Βούτσης τα μαζεύει για την αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2019, 14:17
Ο Νίκος Βούτσης απάντησε και στο ερώτημα για ενδεχόμενη πρόταση μομφής σε βάρος του
|INTIMEnews

Ο Βούτσης τα μαζεύει για την αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2019, 14:17

Την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές για κατάθεση πρόταση μομφής σε βάρος του, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έσπευσε να διευκρινίσει εν όψει της συνεδρίασης της Επιτροπής Κανονισμού τη Δευτέρα, ότι αντικείμενό της θα είναι η ενίσχυση του ρόλου των κομμάτων και όχι τυχόν αλλαγές στη σύνθεση και την οντότητα των κοινοβουλευτικών ομάδων.

«Αυτό δεν συνιστά αλλαγή του Κανονισμού», υποστήριξε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84».

Οσο για την παρέμβασή του ώστε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπουλος να μην υποβάλει την παραίτησή του από την ΚΟ την περασμένη Παρασκευή,  ο κ. Βούτσης την απέδωσε στις εκκρεμότητες που υπάρχουν έως το τέλος της εβδομάδας για την ψήφιση του πρωτοκόλλου εισδοχής της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο -όπως είπε- της ευταξίας της σειράς των πραγμάτων στη Βουλή.

Στην ίδια συνέντευξη θέλησε να διαβεβαιώσει ότι ως Πρόεδρος της Βουλής «προσπαθεί να κρατά τον θεσμικό ρόλο του και τα όριά του», ενώ κληθείς να σχολιάσει τις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υποκύπτει σε εκβιασμούς, μίλησε για παροχέτευση διαρροών, ψευδών, εκβιασμών και απειλών, που όχι μόνο δεν βοηθούν το πολιτικό σύστημα, αλλά αντιθέτως το υπονομεύουν».

Ερωτηθείς τέλος για το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής προς το πρόσωπό του από τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Βούτσης αρκέστηκε να πει πως  η αξιωματική αντιπολίτευση έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει και οι απαντήσεις που θα δοθούν θα είναι καταλυτικές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...