746
Η Φώφη Γεννηματά με τον Γιώργο Καμίνη στη συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας του ΚΙΝΑΛ | INTIMEnews

Φώφη: Ούτε σκέψη για συνεργασία με τον νεοκομμουνιστή Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2019, 12:06
Η Φώφη Γεννηματά με τον Γιώργο Καμίνη στη συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας του ΚΙΝΑΛ
|INTIMEnews

Φώφη: Ούτε σκέψη για συνεργασία με τον νεοκομμουνιστή Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2019, 12:06

Με το δίλημμα «ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή νέος διχασμός και νέες περιπέτειες» προς πολίτες και στελέχη του κόμματός της, προσέρχεται η Φώφη Γεννηματά στο βήμα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής  του Κινήματος Αλλαγής.

Επιδίωξη της κυρίας Γεννηματά είναι να αποκαλύψει τα σχέδια (εκ δεξιών και εξ αριστερών) για την εκλογική λεηλασία της Κεντροαριστεράς προκειμένου να συμπιεστεί το ποσοστό του ΚΙΝΑΛ.

Εκτός όμως από το κάλεσμα προς τους πολίτες να στηρίξουν το Κίνημα Αλλαγής, μηνύματα έστειλε και στο εσωτερικό του κόμματος της. Στην παρέμβασή της κατά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας αίσθηση προκάλεσε η επισήμανσή της ότι ποτέ πρόεδρος ενός κόμματος δεν έχει δεχθεί τόσες πιέσεις και υποδείξεις για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων.

Στο πλαίσιο αυτό  κάλεσε τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ να αποφεύγουν την εσωστρέφεια γιατί, όπως υπογράμμισε, βρισκόμαστε σε «πόλεμο με τον Τσίπρα και την παρέα του».

Το Σάββατο η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στη οποία έχει περιέλθει η χώρα εξαιτίας των συνεχιζόμενων κυβερνητικών μεθοδεύσεων ώστε να παραμείνει στην εξουσία ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ζούμε μια πρωτοφανή περίοδο παρακμής και ξεπεσμού με αλισβερίσια, εκβιασμούς, ίντριγκες που θυμίζουν άλλες εποχές και άλλα καθεστώτα», τόνισε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις της από την Καλαμάτα, όπου παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Υπαπαντής.

«Η κυβέρνηση είναι βαρίδι, έχει τελειώσει στη συνείδηση των πολιτών», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να φύγει το γρηγορότερο δυνατό, «πριν η ζημιά για τη δημοκρατία και τη χώρα γίνει ανεπανόρθωτη».

Μία ημέρα νωρίτερα, η κυρία Γεννηματά δεν μάσησε τα λόγια της για τον Πρωθυπουργό και τις προκλητικές παρεμβάσεις (εντός και εκτός κοινοβουλίου) προκειμένου να παραμείνει γαντζωμένη στην εξουσία η κυβέρνηση μειοψηφίας.

Ξεκόβοντας κάθε συζήτηση -ούτε καν σκέψη- για κοινή πορεία στο μέλλον με τον ΣΥΡΙΖΑ, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ αποκάλεσε τον Πρωθυπουργό «τυχοδιώκτη νεοκομμουνιστή».

«Έλεος! Είναι προοδευτικός ο υποστηρικτής του Μαδούρο και των ισχυρών;» διερωτήθηκε, για να σημειώσει πως «καμία κυβέρνηση δεν έχει υπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό όσο ο ΣΥΡΙΖΑ».

Μεταξύ άλλων κάλεσε τα στελέχη του Κινήματος  να μην παρασύρονται και υιοθετούν την «προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ περί προοδευτισμού» και να μην οπλίζουν με επιχειρήματα το Μέγαρο Μαξίμου. «Δεν πρέπει να οπλίζουμε το όπλο του αντιπάλου. Δεν μπορεί τα στελέχη μας να μην αντιλαμβάνονται αυτό που αντιλαμβάνεται ο κ. Τσιπρας και η παρέα του, τη δυναμική και τις δυνατότητες μας. Για αυτό μας πολεμάνε», τόνισε η κυρία Γεννηματά.

Καμίνης: «Δεν πρέπει να αφήσουμε τον Τσίπρα να πετύχει τη συρρίκνωσή μας»

Στη δική του παρέμβαση στην εκτελεστική γραμματεία, ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, δεν δίστασε να σημειώσει ότι η εικόνα που δίνει σήμερα το ΚΙΝΑΛ είναι εικόνα αποδόμησης, με αποτέλεσμα σε αρκετούς που συμμετείχαν ενθουσιωδώς στο εγχείρημα να επικρατεί προβληματισμός και απογοήτευση.

«Είμαι, όμως, εδώ, είμαι παρών, στηρίζω το εγχείρημα», έσπευσε να διαμηνύσει και απέδωσε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής, στην οργανωμένη επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, προειδοποίησε, το κυβερνών κόμμα θα επιχειρήσει ξανά να διχάσει και γι’ αυτό απαιτείται συλλογική λειτουργία.

«Κατανοώ», είπε, την απόφαση της Φώφης Γεννηματά για τη Συμφωνία των Πρεσπών, «άλλωστε η εκλογική μας βάση είναι πλειοψηφικά κατά της Συμφωνίας. Για τη μη συνεννόησή μας έχουμε ευθύνη όλοι. Και πρώτος να δεχθώ να την αναλάβω και εγώ. Και δεν πρέπει αυτή η Συμφωνία να μας διαιρέσει. Δεν πρέπει να αφήσουμε τον Τσίπρα να πετύχει τη συρρίκνωσή μας», τόνισε μεταξύ άλλων.

Ομοίως, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» και στο ερωτήμα που του έγινε για το αν η μάχη της κεντροαριστεράς έχει πια χαθεί για το ΚΙΝΑΛ και την έχει ήδη κερδίσει ο Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Καμίνης απάντησε:

«Εγώ βλέπω μια προσπάθεια σε εξέλιξη, που την υποστηρίζει μια μεγάλη ιστορική παράδοση. Αν τη μάχη αυτή την είχε κερδίσει όπως λέτε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα είχε νόημα η ερώτηση. Από την άλλη πλευρά, βέβαια πρέπει κι εμείς να προχωρήσουμε με τόλμη, να κάνουμε όσα πρέπει να κάνουμε. Τα χρονικά περιθώρια πάντως δεν είναι απεριόριστα».

Κληθείς να σχολιάσει την άποψη του εξέφρασε ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος ότι Κίνημα Αλλαγής δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες των 212 χιλιάδων πολιτών που πήγαν στις κάλπες (για την εκλογή αρχηγού), ο Γιώργος Καμίνης αρκέστηκε να πει ότι το το εγχείρημα του ΚΙΝΑΛ θα κριθεί στην κάλπη.

«Εγώ βλέπω ότι ένας στους δυο πολίτες προτιμά τον καναπέ του. ‘Οσες φορές πάντως απευθυνθήκαμε στον κόσμο, έχοντας κάτι να του πούμε, αυτός ανταποκρίθηκε. Νάτος ο στόχος λοιπόν: να επανενεργοποιήσουμε τους πολίτες, για να οικοδομήσουμε μια μεγάλη παράταξη που θα μπορέσει να είναι ξανά δύναμη αλλαγής και προόδου για τον τόπο», ανέφερε και ενόψει συνεδρίου, εκτίμησε πως ήρθε πια η ώρα «για μία πλήρη μετάβαση σε αυτό που συναποφασίσαμε ως τελικό στόχο: ένα ενιαίο κόμμα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...