306
| George Vitsaras / SOOC

Οι ΑΝΕΛ δεν αποκλείουν ακόμη και να στηρίξουν πρόταση μομφής κατά του Νίκου Βούτση

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2019, 12:15

Οι ΑΝΕΛ δεν αποκλείουν ακόμη και να στηρίξουν πρόταση μομφής κατά του Νίκου Βούτση

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2019, 12:15

Διπλό μήνυμα έστειλε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θόδωρος Τουσουνίδης, καλώντας από τη μία πλευρά τον υπό παραίτηση βουλευτή Θανάση Παπαχριστόπουλο να παραδώσει την έδρα του ενώ προειδοποίησε τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ότι θα μπορούσε το κόμμα να στηρίξει ακόμη και μια πρόταση μομφής εναντίον του αν αλλάξει ο Κανονισμός της Βουλής.

Σε δηλώσεις του το Σάββατο στον ΣΚΑΙ, απέρριψε το ενδεχόμενο αλλαγής στον Κανονισμό, ο οποίος προβλέπει ότι η κοινοβουλευτική ομάδα συγκροτείται από τουλάχιστον πέντε βουλευτές, οι οποίοι έχουν εκλεγεί με το ίδιο κόμμα. Αυτό σημαίνει ότι η παραίτηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου θα αφήσει το κόμμα χωρίς ΚΟ καθώς ο Αριστείδης Φωκάς είχε εκλεγεί με την Ενωση Κεντρώων.

«Να αφήσουν όπως είναι τον κανονισμό της Βουλής», τόνισε, ενώ δεν απέκλεισε οι βουλευτές των ΑΝΕΛ να στηρίξουν μια πρόταση μομφής κατά του Προέδρου της Βουλής, σημειώνοντας πως «θα μελετήσουμε ο,τιδήποτε κατατεθεί, πρέπει να μελετήσουμε το περιεχόμενο μιας πρότασης μομφής».

Ακόμη ο κ. Τουσουνίδης επισήμανε ότι η έδρα του κ. Παπαχριστόπουλου «πρέπει να επιστραφεί στους ΑΝΕΛ. Οσοι δεν μπορούν να σταθούν στο πλευρό μας, τότε να εγκαταλείψουμε τις έδρες μας, έρχονται οι επόμενοι».

«Να σεβαστούν όλοι την εντολή που πήραν από τον ελληνικό λαό», πρόσθεσε ο κ. Τοσουνίδης σε μια αναφορά και στον βουλευτή της Β’ Αθήνας αλλά και στον Τέρενς Κουίκ που είναι ο πρώτος επιλαχών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Παπαχριστόπουλος, μετά από σύντομη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Βουλής, δέχτηκε να μεταθέσει κατά μία εβδομάδα την παραίτησή του, μέχρι τουλάχιστον να περάσει από τη Βουλή το πρωτόκολλο εισδοχής της Βόρειας Μακεδονίας στον ΝΑΤΟ.

Σε ερώτημα αν θα διαγραφεί ο Θ. Παπαχριστόπουλος, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ είπε ότι «προτιμούμε να εγγραφόμεθα θετικά στη συνείδηση του κόσμου και όχι να διαγραφόμεθα. Αυτό είναι το μήνυμα που αποστέλλουμε προς όλους». Χαρακτήρισε μάλιστα «θεατρικό μονόπρακτο που εξελίσσεται» όσα διαμείφθηκαν στη συνάντηση του βουλευτή με τον Πρόεδρο της Βουλής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...