647
Για να... χρυσώσει μάλιστα το χάπι της επίμαχης απόφασης, ο νομικός (μάχιμος δικηγόρος) Γιώργος Βασιλειάδης έσπευσε να ταχθεί υπέρ της λεγόμενης αναλογικότητας των προβλεπόμενων ποινών, αναγνωρίζοντας ότι το κανονιστικό πλαίσιο της ΕΠΟ «θέλει ακόμη πολλή δουλειά». | ΙΝΤΙΜΕnews

Ο Βασιλειάδης νίπτει τας χείρας του και «δείχνει» τους (τακτικούς) δικαστές

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2018, 12:40
Για να... χρυσώσει μάλιστα το χάπι της επίμαχης απόφασης, ο νομικός (μάχιμος δικηγόρος) Γιώργος Βασιλειάδης έσπευσε να ταχθεί υπέρ της λεγόμενης αναλογικότητας των προβλεπόμενων ποινών, αναγνωρίζοντας ότι το κανονιστικό πλαίσιο της ΕΠΟ «θέλει ακόμη πολλή δουλειά».
|ΙΝΤΙΜΕnews

Ο Βασιλειάδης νίπτει τας χείρας του και «δείχνει» τους (τακτικούς) δικαστές

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2018, 12:40

Πρωί – πρωί Κυριακής και ενώ στην Τούμπα ήταν σε εξέλιξη η διάθεση των φρεσκοτυπωμένων εισιτηρίων του μεγάλου αποψινού ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, βγήκε (πού αλλού) στη δημόσια τηλεόραση για να τοποθετηθεί επί της «απόφασης του μεσονυκτίου» με την οποία ήρθη η αφαίρεση τριών βαθμών και η τιμωρία της έδρας του ΠΑΟΚ.

Ο κ. Βασιλειάδης συνέστησε να αποφεύγονται τα σχόλια με βάση οπαδικά κριτήρια και παρέπεμψε για την ουσία και το σκεπτικό της απόφασης στους τακτικούς δικαστές που όπως είπε, αποτελούν «μεγάλη κατάκτηση» για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Δεν θα μπω στην κρίση μίας δικαστικής απόφασης. Στο ποδόσφαιρο έχουμε μία κατάκτηση, οι τακτικοί δικαστές. Είναι αυτοί που διασφαλίζουν την ισονομία και την ισότητα, με τα καλά και τα κακά που έχει η ελληνική δικαιοσύνη. Δώσαμε μία μάχη για τους τακτικούς δικαστές. Περιμένουμε το σκεπτικό της απόφασης. Καλό θα είναι να αποφεύγουμε τα σχόλια με βάση τα οπαδικά κριτήρια. Μην ρίχνουμε λάθη στη φωτιά», ανέφερε στην αρχή της τοποθέτησής του ο πειραιώτης υφυπουργός, αποφεύγοντας να σχολιάσει περαιτέρω για τον χρόνο έκδοσης της απόφασης (μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα και λίγες μόλις ώρες πριν από τη σέντρα στο ντέρμπι της Τούμπας με την ΑΕΚ).

Ετσι, από τα «κρίμα να χάσει μια ομάδα το πρωτάθλημα εξαιτίας ενός ηλιθίου» που έλεγε -ή καλύτερα βιάστηκε να πει- μετά τα όσα έγιναν στην Τούμπα στο ντέρμπι που ποτέ δεν άρχισε με τον Ολυμπιακό, ο υφυπουργός Αθλητισμού, μετά τη νέα τροπή που πήρε η υπόθεση της τιμωρίας του ΠΑΟΚ, έφθασε να μιλάει ξαφνικά για το πιο ενδιάφερον και αμφίρροπο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα όλων των εποχών!

Για να… χρυσώσει μάλιστα το χάπι της επίμαχης απόφασης, ο νομικός (μάχιμος δικηγόρος) Γιώργος Βασιλειάδης έσπευσε να ταχθεί υπέρ της λεγόμενης αναλογικότητας των προβλεπόμενων ποινών (ή μήπως ερμηνείας κατά το δοκούν), αναγνωρίζοντας ότι το κανονιστικό πλαίσιο της ΕΠΟ «θέλει ακόμη πολλή δουλειά».

Χρειάζονται, είπε, πιο αυστηροί κανόνες, αλλά για ευλογήσει και τα γένια του, δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι εφέτος «έχει γίνει δουλειά σ’ αυτό πλαίσιο». «Μαζί με τη Super League και την UEFA αναζητούμε ένα καλύτερο κανονιστικό πλαίσιο», συμπλήρωσε, λες και θα μπορούσε να υπάρξει, έστω και ως πρόταση, μία τέτοιου είδους απόφαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Σκεφτείτε τι έχει γίνει με τους πυρσούς φέτος, αλλά και τις σκληρές τιμωρίες, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια (σ.σ. που όπως αποδείχθηκε, όμως, μπορεί να μην είναι και τόσο σκληρές αν χρειαστεί…). Ας αφήσουμε τα όργανα να αποφασίσουν. Ας δούμε τώρα τι θα γίνει στον αγωνιστικό χώρο, σ’ ένα απ’ τα πιο ενδιαφέροντα και αμφίρροπα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών», ήταν μία από τις παραινέσεις του κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του εμφάνισης,  χωρίς βεβαίως να ξεχάσει και τη ρητορική των… αυστηρών προειδοποιήσεων: «Ελπίζω όλοι να έχουν πάρει το μάθημά τους ενόψει της αποψινής αναμέτρησης…».

Σε ερώτηση τέλος, αν γίνεται δέκτης πιέσεων από βουλευτές σε τέτοιες περιπτώσεις, ο κ. Βασιλειάδης ήταν κατηγορηματικός λέγοντας ότι κλείνει τα τηλέφωνα, αρνούμενος να δεχθεί οιαδήποτε παρέμβαση (εκτός πάλι και αν είναι από πιο ψηλά).

«Τα κλείνω τα τηλέφωνα. Ο καθένας μπορεί να πάρει όποιον θέλει, το θέμα είναι αν θα λάβει υπόψιν όσα λέει. Η χώρα έχει περάσει όλα αυτά τα χρόνια πάρα πολλά και είμαι πολύ απογοητευμένος απ’ τον τρόπο που αντέδρασε το πολιτικό σύστημα. Ο ελληνικός αθλητισμός έχει πάρα πολλά προβλήματα, αλλά εμείς ασχολούμαστε με μία δικαστική απόφαση. Όλα αυτά είναι γελοιότητες», σχολίασε για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση για την τιμωρία του ΠΑΟΚ (πρωτόδικη αλλά μετά την ετυμηγορία της Επιτροπής Εφέσεων) και τις -εκατέρωθεν- καταγγελίες περί παρακράτους που κάνει ό,τι θέλει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Δηλαδή τώρα που άλλαξε η απόφαση δεν υπάρχει παρακράτος;» διερωτήθηκε ο τέως γενικός γραμματέας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς και επανέλαβε τη σημασία που έχει τη τοποθέτηση τακτικων δικαστών στην αθλητική Δικαιοσύνη: «Έχουμε φέρει τακτικούς δικαστές και αυτοί οι κανόνες πρέπει να γίνουν σεβαστοί απ’ όλους. Γιατί οι φίλαθλοι να ταυτίζονται με πολιτικά συμφέροντα; Προφανώς και το ποδόσφαιρο συμμετέχει στον οικονομικό πόλεμο, αλλά εμείς ως κυβέρνηση θέλουμε να φτιαχτούν κανόνες και δομές», διαβεβαίωσε για τη δύσκολη συνέχεια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...