512
Η Σίνθια Νίξον σε εκδήλωση τον Μάιο του 2017 | REUTERS/Eduardo Munoz/File Photo

Η Μιράντα του «Sex and the City» θέλει να κυβερνήσει τη Νέα Υόρκη

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2018, 23:57
Η Σίνθια Νίξον σε εκδήλωση τον Μάιο του 2017
|REUTERS/Eduardo Munoz/File Photo

Η Μιράντα του «Sex and the City» θέλει να κυβερνήσει τη Νέα Υόρκη

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2018, 23:57

Οπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, όλα ξεκίνησαν από μερικές φήμες: θα είναι η ηθοποιός Σίνθια Νίξον —η Μιράντα του «Sex and the City»— υποψήφια κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης;

Υποτίθεται ότι η πολιτικοποιημένη ηθοποιός το σκεφτόταν (μάλλον σοβαρά), αλλά ποτέ δεν επιβεβαίωσε τις προθέσεις της. Για αυτό και οι φήμες επέμειναν καθώς ο χρόνος για να ανακοινώσει τις αποφάσεις της ενόψει των εκλογών του προσεχούς Νοεμβρίου πλησιάζει.

Η New York Post, που έχει κάθε λόγο να είναι ενημερωμένη, σημείωσε στα μέσα της εβδομάδας ότι η Σίνθια Νίξον προετοιμάζει αθόρυβα την εκστρατεία της απέναντι στον νυν κυβερνήτη Αντριου Κουόμο.

Η 62χρονη ηθοποιός, έγραψε από την πλευρά του ο Guardian, έχει προσλάβει δύο άτομα που βοήθησαν στην εκλογή του νυν δημάρχου της Νέας Υόρκης Μπιλ Ντε Μπλάζιο. Η Νίξον, πέρα από τον δήμαρχο, συνδέεται πολιτικά και με την πλευρά της Χίλαρι Κλίντον.

Οταν ρώτησαν τον νυν κυβερνήτη, Αντριου Κουόμο, αν πιστεύει ότι ο Ντε Μπλάζιο είναι πίσω από την υποψηφιότητά της, εκείνος αστειεύτηκε αλλά φάνηκε μάλλον ενοχλημένος: «Ή είναι ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ή ο Βλαντίμιρ Πούτιν», είπε, παίζοντας και αυτός το χαρτί του ρωσικού δακτύλου, έστω μεταξύ σοβαρού και αστείου.

Αν μη τι άλλο, η Νίξον δεν έρχεται στην πολιτική από το πουθενά. Από τις αρχές της περασμένης δεκαετίας ασχολείται ενεργά με την εκπαιδευτική πολιτική, όταν ο τότε δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ εισηγήθηκε περικοπές στον προϋπολογισμό για την παιδεία. Εφτασε μάλιστα να συλληφθεί το 2002 σε διαδήλωση έξω από το δημαρχείο της Νέας Υόρκης.

Μετά την εκλογή του Τραμπ ανέβασε τους τόνους κατά του νέου προέδρου, χωρίς να εγκαταλείψει την καμπάνια υπέρ των δημόσιων σχολείων.

Με αυτή τη χρήσιμη παρακαταθήκη διασυνδέσεων και γνωριμιών μπορεί να κάνει κάποιος μια αρχή σε μια δύσκολη και εκλογικά απαιτητική Πολιτεία όπως η Νέα Υόρκη, αλλά δεν εξασφαλίζει τίποτα.

Η κατάθεση της υποψηφιότητας και μόνο απαιτεί γύρω στις 15.000 υπογραφές υπέρ της. Σε περίπτωση που η ηθοποιός πάρει την απόφαση θα έχει να αντιμετωπίσει για το χρίσμα των Δημοκρατικών τον ήδη κυβερνήτη Αντριου Κουόμο που θα διεκδικήσει μία τρίτη θητεία, φτάνοντας την επίδοση του πατέρα του Μάριο, που ήταν κυβερνήτης από το 1983 ως το 1994. Βέβαια, η Νίξον πρέπει κατόπιν να κερδίσει και τον ρεπουμπλικανό υποψήφιο.

030718-cuomo-nixon
Αντριου Κουόμο και Σίνθια Νίξον. Μια δύσκολη μονομαχία

Η εκλογή, αν κόψει πρώτη το νήμα, θα είναι πάντως μια διπλή πρωτιά για την Νέα Υόρκη: πρώτη γυναίκα και πρώτη ομοφυλόφιλη στο ύπατο αξίωμα μίας μάλλον προοδευτικής πολιτείας.

Όπως έγραφε και η ίδια τον Ιανουάριο, αφήνοντας ένα σαφές υπονοούμενο υπέρ της: «Πρέπει το 2018 να εκλεγούν φωνές από ποικίλα περιβάλλοντα. Αν θέλουμε την αλλαγή, πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία».

Πάντως στελέχη της γκέι κοινότητας της Νέας Υόρκης την προειδοποίησαν ότι δεν πρόκειται έτσι εύκολα να εγκαταλείψουν τον Κουόμο. Και εκείνος είπε ότι το όνομα και το ότι η Νίξον πρωταγωνίστησε στην πιο «νεοϋορκέζικη» τηλεοπτική σειρά, σε πάνε μέχρι ενός σημείου. «Αν ήταν μόνο η αναγνωρισιμότητα του ονόματος που μετράει, τότε ευτυχώς που ο Μπραντ Πιτ και ο Μπίλι Τζόελ δεν έχουν βάλει υποψηφιότητα» είπε. Οσο όμως το συζητάει, τόσο σημαίνει ότι η Σίνθια Νίξον τον ανησυχεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...