684
Ο Ντεπ ως Λουδοβίκος 16ος και δεξιά η σκηνοθέτρια Μαϊουέν (Λε Μπεσκό) η οποία υποδύεται και την ερωμένη του βασιλιά κόμισσα ντι Μπαρί (στο κάδρο) | France Télévisions/ CreativeProtagon

Ο Τζόνι Ντεπ επιστρέφει στις Κάννες (και στον κινηματογράφο) ως βασιλιάς

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2023, 16:20
Ο Ντεπ ως Λουδοβίκος 16ος και δεξιά η σκηνοθέτρια Μαϊουέν (Λε Μπεσκό) η οποία υποδύεται και την ερωμένη του βασιλιά κόμισσα ντι Μπαρί (στο κάδρο)
|France Télévisions/ CreativeProtagon

Ο Τζόνι Ντεπ επιστρέφει στις Κάννες (και στον κινηματογράφο) ως βασιλιάς

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2023, 16:20

Αφού εγκατέλειψε την σκηνή ως πειρατής της Καραϊβικής, πρόκειται σύντομα να επιστρέψει ως βασιλιάς της Γαλλίας. Ο Τζόνι Ντεπ προετοιμάζεται για μια θριαμβευτική επιστροφή στις 16 Μαΐου στις Κάννες, υποδυόμενος τον Λουδoβίκο ΙΕ’ στην ταινία «Jeanne du Barry» της Μαϊουέν (Λε Μπεσκό) την οποία επέλεξε ο Τιερί Φρεμό, ο διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, ω εναρκτήρια ταινία (τα υπόλοιπα έργα που θα προβληθούν θα ανακοινωθούν την 13η Απριλίου).

Αναμφίβολα η επιστροφή του διάσημου αμερικανού ηθοποιού, έπειτα από τη μακρά απουσία του από τα πλατό που οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό, εάν όχι αποκλειστικά, στη δικαστική μάχη με την πρώην σύζυγό του Αμπερ Χερντ, είναι πολύ σημαντική, καταρχάς για τον ίδιο τον Τζόνι Ντεπ, αλλά και για τον κινηματογράφο γενικότερα.

Η Μαϊουέν τον επέλεξε για να ερμηνεύσει στην έκτη της ταινία τον βασιλιά από τον Οίκο των Βουρβώνων που ανήλθε στον θρόνο στην ηλικία των πέντε ετών και έμελλε να μείνει στην ιστορίας ως ο «Πολυαγαπημένος» (Bien-Aimé). Η ταινία εστιάζεται στα τελευταία χρόνια της βασιλείας και της ζωής του με αφετηρία το έτος 1768, όταν ο Λουδοβίκος ΙΕ, επέβαλε τεχνηέντως στις Βερσαλλίες την παρουσία της πόρνης ερωμένης του Ζαν Μπεκιού ντε Βομπερνιέ, μετέπειτα κόμισσας ντι Μπαρί, την οποία στην ταινία υποδύεται η ίδια σκηνοθέτριά της. Τα γυρίσματα άρχισαν τον περασμένο Ιούλιο στο Παρίσι, στα γαλλικά, γλώσσα την οποία γνωρίζει ο Ντεπ (ήταν ζευγάρι για καιρό με την Βανέσα Παραντί με την οποία απέκτησαν και δύο παιδιά) αλλά ίσως όχι τόσο καλά ώστε να μην διακρίνεται μια ξενική προφορά.

O Τζόνι Ντεπ ως Λουδοβίκος ΙΕ’ στο «Jeanne du Barry» (France Télévisions)

Ο 60χρονος (την προσεχή 9η Ιουνίου) Τζόνι Ντεπ είχε να βρεθεί σε κινηματογραφικό πλατό από το 2019, μας πληροφορεί η Στεφάνια Ουλίβι της Corriere della Sera. Η τελευταία ταινία στην οποία πρωταγωνίστησε ήταν η «Minimata» του Αντριου Λέβιτας, στην οποία υποδυόταν τον κορυφαίο αμερικανό φωτορεπόρτερ Γουίλιαμ Γιουτζίν Σμιθ. Οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία που του πρόσαψε η Αμπερ Χερντ τον Μάιο του 2016, μετά από μόλις 15 μήνες γάμου, ζητώντας διαζύγιο, είχαν ως αποτέλεσμα να καταστεί σταδιακά persona non grata στο Χόλιγουντ.

Τέρμα, οπότε, οι «Πειρατές της Καραϊβικής» και ο «Τζακ Σπάροου», ο οποίος κατέληξε να αποτελεί το alter ego του ηθοποιού, τέρμα και τα «Φανταστικά Ζώα». Ο Ντεπ δήλωνε πάντα αθώος, θύμα «μποϊκοτάζ» από την πλευρά των κινηματογραφικών στούντιο, ενώ η είδηση του διαζυγίου και η εξέλιξη της δίκης που ξεκίνησε στις 11 Απριλίου 2022 δεν σταμάτησαν να απασχολούν τα ταμπλόιντ όλου κόσμου και κυρίως τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης: οι ιστορίες της Χερντ για τη βία και τις ταπεινώσεις που υπέστη κατά τη διάρκεια της σχέσης τους, η καταγγελία από την πλευρά του Τζόνι Ντεπ για συκοφαντική δυσφήμισή του, και πολλά ακόμη παραλειπόμενα, κρατούσαν αμείωτο το ενδιαφέρον όλων όσοι είχαν αφοσιωθεί στην εξέλιξη της πολύκροτης υπόθεσης με την παγκόσμια κοινή γνώμη να εμφανίζεται διχασμένη όσον αφορά το ποιος ήταν ο θύτης και ποιος το θύμα στην πραγματικότητα.

Η δίκη στο Φέρφαξ της Βιρτζίνια ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούνιο με την Χερντ να καλείται, τελικά, να καταβάλει αποζημίωση στον πρώην σύζυγό της ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων αλλά και να αποζημιώνεται και εκείνη με δύο εκατομμύρια δολάρια λόγω της δυσφήμισής της από έναν από τους δικηγόρους του Τζόνι Ντεπ. Η δίκη τους έγινε και ταινία, «Hot Take: The Depp/Heard Trial», κάθε άλλο παρά αξιομνημόνευτη, σύμφωνα με την ιταλίδα δημοσιογράφο.

Ο Τζόνι Ντεπ επανέρχεται, οπότε, στο προσκήνιο, μέσω της Κρουαζέτ, όπου έχει βρεθεί πολλές φορές στο παρελθόν, συμμετέχοντας και στο διαγωνιστικό τμήμα του περίφημου φεστιβάλ – ως ηθοποιός, με την ταινία «Ed Wood» του Τιμ Μπάρτον, με το «Dead Man» του Τζιμ Τζάρμους, με το «Fear and Loathing in Las Vegas» του Τέρι Γκίλιαμ αλλά και ως σκηνοθέτης με το «The Brave» το 1997. Ωστόσο αυτή η φορά θα είναι σίγουρα πολύ διαφορετική. Επιστρέφει υποδυόμενος έναν ηγεμόνα, ο οποίος, όπως και ο έκπτωτος σταρ του κινηματογράφου, βίωσε περιόδους απίστευτης δημοτικότητας, για να βρεθεί μόνος και στο έλεος των δικών του δαιμόνων προς το τέλος της βασιλείας του. Βρήκε παρηγοριά στην αγκαλιά μιας γυναίκας που είχε καταφέρει να ανέλθει τάχιστα στην κοινωνική ιεραρχία, φτάνοντας μέχρι την κρεβατοκάμαρά του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...