221
Ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Δεν φοράει μάσκα, αλλά το θεωρεί πατριωτικό να το κάνεις | REUTERS/Leah Millis

Ο Τραμπ το γυρίζει: «Πατριωτικό» το να φοράς μάσκα

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2020, 12:24
Ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Δεν φοράει μάσκα, αλλά το θεωρεί πατριωτικό να το κάνεις
|REUTERS/Leah Millis

Ο Τραμπ το γυρίζει: «Πατριωτικό» το να φοράς μάσκα

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2020, 12:24

Στην αρχή ήταν μια «απλή γρίπη», επομένως δεν χρειάζεται να δράσουμε.

Μετά ήταν κάτι που ελέγχεται εύκολα και η αγορά θα άνοιγε στις 12 Απριλίου.

Μέχρι δε και την περασμένη Κυριακή δεν χρειαζόταν καν η χρήση μάσκας αφού ο κορονοϊός «θα εξαφανιστεί», μολονότι οι ΗΠΑ είχαν όλο αυτό το διάστημα ξεπεράσει τους 140.000 νεκρούς από τον κορονοϊό με τη Φλόριντα να μετρά καθημερινά χιλιάδες κρούσματα και να έχει γίνει επίκεντρο της επιδημίας.

Τελικά Ντόναλντ Τραμπ, αυτός ο αμετροεπής πολιτικός και αρνητής της επιστήμης, τον οποίο οι Αμερικανοί εξέλεξαν το 2016 για πρόεδρό τους, το γυρίζει: η μάσκα είναι καλή, είναι «πατριωτική»…

Αφού επί μήνες διατύπωνε διφορούμενες θέσεις για το ζήτημα της χρήσης μάσκας και όχι μόνο, αφού έπρεπε να φτάσουμε 12 Ιουλίου για να θεαθεί δημοσίως να παίρνει το στοιχειώδες μέτρο προστασίας (εδώ) ο Τραμπ περιέγραψε –πού αλλού;– στο Twitter ως πατριωτική ενέργεια το να φοράει κανείς μάσκα.

«Πολλοί άνθρωποι λένε ότι είναι πατριωτικό να φοράτε μάσκα όταν είναι αδύνατο να κρατήσετε κοινωνική αποστασιοποίηση. Και κανείς δεν είναι περισσότερο πατριώτης από όσο εγώ», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε ένα tweet, που συνοδεύεται από μια φωτογραφία που απεικονίζεται ο ίδιος να φορά μάσκα.

Στο ίδιο tweet βέβαια συστήθηκε στους Αμερικανούς ως «ο αγαπημένος σας πρόεδρος», επομένως μπορούμε να καταλάβουμε τι έχει στο μυαλό του ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...