220
Λόγους μόνο για να γελά έχει ο ιδρυτής της Amazon | Reuters

Ο Τζεφ Μπέζος κέρδισε 13 δισ. δολάρια σε μία ημέρα!

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2020, 10:34
Λόγους μόνο για να γελά έχει ο ιδρυτής της Amazon
|Reuters

Ο Τζεφ Μπέζος κέρδισε 13 δισ. δολάρια σε μία ημέρα!

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2020, 10:34

Τι να σκέφτεται στο τέλος κάθε ημέρας ο Τζεφ Μπέζος; Ισως πού έχει φτάσει η περιουσία του, η μεγαλύτερη αυτή τη στιγμή από κάθε άλλο άνθρωπο στον πλανήτη.

Χθες Δευτέρα, 20 Ιουλίου, μάλλον είχε έναν ακόμη λόγο να είναι ακόμη πιο ικανοποιημένος, γιατί κέρδισε 13 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 11,3 δισ. ευρώ).

Είναι η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από το 2012, γράφει το Bloomberg, από τότε δηλαδή που το πρακτορείο άρχισε να καταγράφει τις διακυμάνσεις στον πλούτο των δισεκατομμυριούχων.

Τα χρήματα έφερε η αύξηση της τιμής στη μετοχή της Amazon, η οποία κέρδισε 7,9% σε μία ημέρα. Είναι η μεγαλύτερη ημερήσια μεταβολή στη μετοχή από τον Δεκέμβριο του 2018 και αντανακλά την αισιοδοξία των αγορών για τις ηλεκτρονικές πωλήσεις, οι οποίες ενισχύθηκαν σημαντικά εν μέσω της πανδημίας.

Μέσα στο 2020, παρά τον κορονοϊό και την οικονομική κρίση που έφερε, η μετοχή της εταιρείας έχει κερδίσει 73%.

Αυτή τη στιγμή η περιουσία του 56χρονου ιδρυτή της Amazon ανέρχεται σε 189,3 δισ. δολάρια.

Κερδισμένη ήταν και η πρώην σύζυγός του Μακένζι Μπέζος που είδε τη δική της περιουσία να αυξάνεται κατά 4,6 δισ., κάτι που τη φέρνει στη 13η θέση στον κόσμο.

Από μόνος του ο Μπέζος έχει περιουσία μεγαλύτερη από την χρηματιστηριακή αποτίμηση της Exxon Mobil, της Nike ή της McDonald’s. Με τέτοια μεγέθη, ο Μπέζος είναι πιο πλούσιος από πολλές χώρες του κόσμου, μεταξύ τους και την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...