443
Οι επόμενες ημέρες θα κρίνουν το κατά πόσο ο πράκτορας Ιθαν Χαντ του Τομ Κρουζ θα έχει την ευκαιρία να διασχίσει την γέφυρα | Wikipedia

Ο Τομ Κρουζ ξεσηκώνει τους Πολωνούς εξαιτίας μιας ιστορικής γέφυρας

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2020, 19:19
Οι επόμενες ημέρες θα κρίνουν το κατά πόσο ο πράκτορας Ιθαν Χαντ του Τομ Κρουζ θα έχει την ευκαιρία να διασχίσει την γέφυρα
|Wikipedia

Ο Τομ Κρουζ ξεσηκώνει τους Πολωνούς εξαιτίας μιας ιστορικής γέφυρας

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2020, 19:19

«Θα έρθουν οι κουτοέξυπνοι από το Χόλιγουντ να καταστρέψουν μια γέφυρα 111 ετών;»

Αυτο αναρωτιούνται πολλοί Πολωνοί που διαμένουν στην επαρχία Γελένια Γκόρα, τόπο των γυρισμάτων του έκτου σίκουελ της σειράς ταινιών «Mission: Impossible» με (αιώνιο θαρρείς) πρωταγωνιστή του τον (εξίσου αιώνιο, θαρρείς, έφηβο) Τομ Κρουζ.

Οι «Επικίνδυνες Αποστολές Νο7» λοιπόν θα γυριστούν (μεταξύ άλλων τοποθεσιών σε όλη την Ευρώπη) και πάνω από μια γέφυρα που κρέμεται σε ύψος 40 μέτρων πάνω από την λίμνη Πιλτσόβικι.

Οι ντόπιοι ωστόσο αντιτίθενται στα σχέδια της παραγωγής, υποστηρίζοντας πως υπάρχει κίνδυνος για την γέφυρα να καταρρεύσει λόγω των επικίνδυνων stunt του Τομ Κρουζ -άλλωστε, δεν είναι καμιά καινούργια γέφυρα καθώς χτίστηκε το 1909.

Η πολωνική εφημερίδα Gazeta Wyborcza ανέφερε πρόσφατα ότι οι Αμερικανοί κινηματογραφιστές σχεδίαζαν, στα πλαίσια μιας εντυπωσιακότατης σκηνής, να προκαλέσουν μια μεγάλη έκρηξη πάνω στη χαλύβδινη γέφυρα, η οποία θα μισο-καταστρεφόταν μαζί με μια παλιά σιδερένια ατμομηχανή πάνω στην οποία θα επέβαινε ο πράκτορας Ιθαν Χαντ του Τομ Κρουζ.

«Η γέφυρα είναι σε κακή κατάσταση, οπότε μπορεί κάλλιστα να καταρρεύσει», δήλωσε στην εφημερίδα μια πολωνική εταιρεία του κλάδου των κατασκευών.

Πολωνικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ένα συνεργείο κινηματογραφιστών αλλά και τεχνικών από την Paramount Pictures, συμπεριλαμβανομένου του σκηνοθέτη Κρίστοφερ Μακουέρι, επισκέφτηκε πρόσφατα το σημείο.

Επίσης, μια πολωνική κατασκευαστική εταιρεία συνοδευόμενη από ευάριθμο τμήμα των πολωνικών ενόπλων δυνάμεων, έστησε κκάποια προσωρινά ικριώματα κάτω από τη γέφυρα προκειμένου να ελέγξει αν θα άντεχε το βάρος μιας ατμομηχανής.

Η, ηλικίας 111 ετών, γέφυρα πάνω από την λίμνη Πιλτσόβικι στην περιοχή Γελένια Γκόρα της Πολωνίας (Wikipedia)

Επιπλέον, η είδηση είναι ότι ο Ρόμπερτ Γκόλμπα, επικεφαλής μιας πολωνικής εταιρείας που είναι συνυπεύθυνη για την παραγωγή της ταινίας, επιβεβαίωσε ότι έχει ήδη υποβληθεί αίτηση στο πολωνικό υπουργείο Πολιτισμού για «την ολική καταστροφή της γέφυρας και την ανοικοδόμησή της στη συνέχεια»!

Σημείωσε δε με κυνισμό, ότι «η γέφυρα δεν αποτελεί προστατευμένο ιστορικό μνημείο και κανείς στην Πολωνία δεν θα ήταν πρόθυμος να ανακαινίσει μια παλιά, σκουριασμένη κατασκευή», καταλήγοντας ότι… Κυριακή κοντή γιορτή, καθώς σε λίγες ημέρες θα καταφτάσει στην περιοχή και ο ίδιος ο Κρουζ προκειμένου να αποφασισθεί οριστικά η τύχη της γέφυρας.

Κάπως έτσι, η Διεθνής Επιτροπή για τη Διατήρηση της Βιομηχανικής Κληρονομιάς (TICCIH) έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέσκι προκειμένου να εκφράσει την ανησυχία της για την τύχη της γέφυρας.

«Έχουμε λάβει κάποια ανησυχητικά νέα σχετικά με τα γυρίσματα του νέου «Mission: Impossible» σε μια τοποθεσία που θα μπορούσε να καταστραφεί μια παλιά γέφυρα», έγραψε ο Μάιλς Ογκλθορπ, πρόεδρος της TICCIH, ενός ανεξάρτητου οργανισμού που χρησιμεύει ως συμβουλευτικό όργανο στην UNESCO.

«Στην εποχή των ειδικών εφέ, των CGI και της ψηφιακής τεχνολογίας, δεν χρειάζεται να προκαλέσουμε μια μόνιμη ζημιά σε μια οποιαδήποτε ιστορική κατασκευή», κατέληξε με νόημα ο Ογκλθορπ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...